Van den Brom geniet van AZ [video]

John van den Brom.© ANP

ALKMAAR

John van den Brom heeft bij AZ helemaal niets te klagen. De Alkmaarse ploeg won alle wedstrijden na de winterstop en kreeg zelfs nog geen enkel tegendoelpunt in 2019. ,,Het elftal straalt plezier uit. Dat is mooi om vanaf de kant te zien'', zei Van den Brom na de zege op VVV-Venlo bij de NOS (3-0).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AZ profiteerde voor rust twee keer van fouten bij VVV. In de tweede helft regende het kansen voor de thuisclub, maar daar werd er slechts eentje van benut.

,,Het klinkt gek, maar in de eerste helft speelden we ondanks onze voorsprong van 2-0 niet eens zo goed'', zei Van den Brom. ,,Maar de tweede helft was geweldig om te zien. Echt genieten. Alleen hun keeper was geweldig, die pakte bijna alles.''

Lees ook: Goede reeks van AZ duurt voort [video]

Aanvoerder Guus Til, die de score opende, erkende dat hij eigenlijk minimaal een hattrick had moeten maken. ,,Maar die Unnerstall keepte een wereldpartij. Het leek wel of hij qua handschoen maat 56 heeft, hij hield alles tegen'', aldus Til.

Van den Brom gaf zijn spelers in de kleedkamer een boodschap mee. ,,Ik zei tegen ze: het is allemaal fantastisch, we spelen goed, jullie stralen plezier uit en gunnen elkaar van alles. Maar we hebben nog niets. We moeten zo doorgaan.''

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen