Zoektocht naar vermiste Enkhuizer Siebe levert nog niets op

Zoektocht naar vermiste Enkhuizer Siebe levert nog niets op
De politie zoekt met sonarapparatuur het water van de Zuider Havendijk af.
Enkhuizen

Met man en macht wordt sinds zaterdagochtend gezocht naar de vermiste Enkhuizer Siebe Viegers. Zonder resultaat. Familie en vrienden tasten in het duister.

De 26-jarige Enkhuizer verliet donderdagnacht rond 2.30 uur met een vriend zijn stamkroeg, café De Slof in de Westerstraat. Hij woont drie minuten verderop maar is nooit thuis aangekomen.

Lees ook: Enkhuizen zoekt naar Siebe: ’Hij is meer dan een klant, hij is een vriend’

Vrijdag sloegen familie en vrienden al alarm. Ook zijn ouders in Andijk werden gewaarschuwd. De bezorgdheid is groot, ook omdat er geen enkele aanwijzing is dat er een reden voor hem was om te verdwijnen. Hij was niet depressief en niet dronken. Het is voor zijn naasten één groot raadsel wat er gebeurd is.

Vertrokken

Dat is ook reden voor de politie om de vermissing zeer serieus te nemen, benadrukt politiewoordvoerder Roderick de Veen. ,,Wij hebben geen reden om aan te nemen dat hij uit zichzelf is vertrokken. Daarom maken ook wij ons ernstig zorgen.’’

Zoektocht naar vermiste Enkhuizer Siebe levert nog niets op
Siebe Viegers.

In nauw contact met de familie is zaterdag een zoektocht gestart, waarbij ieder hoekje van Enkhuizen, maar ook daarbuiten, werd nagezocht.

Camerabeelden uit de buurt van de kroeg en zijn huis zijn opgevraagd, maar op geen van de beelden is de vermiste Siebe te zien. Zelfs van de Compagnieshaven werden beelden opgevraagd.

Zijn vrienden verzamelden zich zaterdagochtend al vroeg bij zijn stamcafé om naar hem te zoeken. Volgens een van zijn vrienden is Siebe een echt buitenmens. ,,Overdag of ’s nachts. Het kon zomaar gebeuren dat hij ’s ochtends vroeg al op het strand te vinden was. Dus ook op het Enkhuizer Zand hebben we gezocht.’’

Met een politieboot met speciale sonarapparatuur is zaterdagochtend het water van de Zuider Havendijk, dicht bij zijn huis, afgezocht. De vele waterplanten bemoeilijkten de zoektocht, maar er werden geen sporen gevonden.

Vrijwilliger

Het zoeken blijft tot nu toe zonder resultaat. De Enkhuizer lijkt in rook op te gaan, benadrukt ook jongerenwerker Jochem Hoven, die deelnam aan de zoektocht. Siebe is vrijwilliger bij het jongerenwerk en organiseert wel eens optredens. Hij is dan ook bekend bij heel veel jonge Enkhuizers.

,,Dit past helemaal niet bij de vrolijke Siebe die wij kennen’’ benadrukt Ciska Klein van De Slof, waar hij veel komt.

De zoektocht breidde zich zaterdag al uit richting Streekbos en zelfs verder.

Zondag wordt opnieuw naar Siebe gezocht, benadrukt Jochem. ,,Je voelt je machteloos. We kunnen geen enkele reden bedenken waarom hij uit zichzelf vertrokken zou zijn. We zijn al 24 uur in touw, maar we gaan verder met zoeken, we geven het niet op. We dragen dit met z’n allen. Hij moet gevonden worden, dus we hopen dat iedereen naar hem uitkijkt.’’

Siebe Viegers is ruim twee meter, zeer slank en atletisch gebouwd. Hij heeft half donkerblond haar, een snor en een sikje.

Wie aanwijzingen over zijn verdwijning heeft kan contact opnemen met de politie via 0800-6070.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons