Wietplantages ontmanteld in Hoorn en Andijk

Wietplantages ontmanteld in Hoorn en Andijk
Hoorn/Andijk

De politie heeft drie hennepkwekerijen opgerold in Hoorn, Zwaag en Andijk.

De politie onderzocht na een anonieme tip een woning aan het Hoefblad in Zwaag. In een slaapkamer stonden twee kweektenten met 130 hennepplanten. De tenten, planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De 51-jarige bewoner van het pand werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Dezelfde dag nam de politie een kijkje in een woning aan de Nachtegaal in Hoorn. Ook hier was een anonieme tip de aanleiding. Agenten troffen op de zolder 152 bijna oogstrijpe hennepplanten aan en lieten de boel ontruimen. Bovendien bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

Bewoners

Omdat in 2017 al eerder een hennepkwekerij in dit pand was aangetroffen, besloot Liander de stroom af te sluiten. Dat betekent dat de bewoners tegen hoge kosten aanlopen als zij weer op de elektriciteit aangesloten willen worden. De bewoners waren niet thuis, zij worden op een later moment gehoord.

Ook brachten agenten een bezoek aan een woning in Andijk. Het vermoeden van een hennepplantage bestond al. De woning was opgevallen omdat deze eind januari als enige geen wit dak had, omdat de sneeuw was weggesmolten door de warmte die zich klaarblijkelijk onder het zolderdak ophoopte.

Na aanvullend onderzoek besloot de politie donderdag op onderzoek te gaan in de woning. Op zolder bleek een kweektent te staan met twaalf planten. Ook hier was er sprake van diefstal van stroom. De politie ruimde alle spullen op en Liander heeft de stroom afgesloten en de elektriciteitsmeter verwijderd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons