Oplossing parkeerwrevel Jagtlust ’s-Graveland nabij

Oplossing parkeerwrevel Jagtlust ’s-Graveland nabij
© Studio Kastermans
Wijdemeren

De kans bestaat dat een al langer slepende kwestie rondom het parkeren bij buitenplaats Jagtlust (kruising Corverslaan/Leeuwenlaan) in ’s-Graveland dan toch eindelijk wordt opgelost.

Dick ’t Hoen, die zelf vorige eeuw enkele tientallen jaren op Jagtlust werkte en midden tussen de buitenplaatsen woont, ligt al langer overhoop met eigenaar Natuurmonumenten die de buitenplaats verhuurt. Het vele verkeer en parkeren van auto’s aan de voor- en zijkant van het pand is hem een doorn in het oog. Als onderdeel van de volgens hem teleurstellende ontwikkelingen van de buitenplaats onder de hoede van Natuurmonumenten.

In het hoofdhuis en de tuinmanswoning verblijven sinds enkele jaren kinderen met een autistische stoornis, in veldschuur en moestuin werken mensen die extra zorg nodig hebben. Dat zorgt voor verkeer en geparkeerde auto’s. ’t Hoen stuurde de vereniging een lange brief over zijn bezwaren, waarvan college en gemeenteraad van Wijdemeren afschrift kregen. De VVD zette het onderwerp deze week op de agenda in een commissievergadering, al staat de gemeente Wijdemeren een beetje buiten de kwestie.

Het is aan Natuurmonumenten om een oplossing te vinden voor de kwestie, aldus wethouder Jan Jaap de Kloet. Mocht er extra parkeerterrein komen, zal de natuur die daarvoor wijkt elders gecompenseerd moeten worden, want het gebied ligt in het NNN (Nationaal Natuur Netwerk). Volgens De Kloet wordt er gewerkt aan een oplossing. Mogelijk dat de rechtszaak bij de Raad van State dan wordt afgeblazen.

Meer nieuws uit Gooi

Lees hier de digitale editieVolg ons