Wapens, hash en cash gevonden tijdens fouilleeractie in Zaanstad

Bij een fouilleeractie in het centrum van Zaanstad en in de wijk Poelenburg heeft de politie donderdag een grote slag geslagen. De actie leverde drie slagwapens, vijf messen, een plak hasj en een bedrag van 15.000 euro cash op.

Onderzocht wordt of het hier om crimineel verkregen geld gaat. De wapens, drugs en het geld werden in beslag genomen. In totaal werden 267 personen gecontroleerd en 62 voertuigen doorzocht.

In het centrum is gefouilleerd in de Zilverpadsteeg, Parkstraat en een deel van de Dam. Verder zijn de bezoekers van twee coffeeshops en een shisalounge gefouilleerd. De actie is vervolgens voortgezet in Poelenburg. Hierbij werd iedereen die op straat was gefouilleerd.

Bij deze actie, die tussen 20.00 en 01.00 uur plaats vond, zijn vierentwintig politiemensen ingezet. Sherwin Tjin-Asjoe, teamchef van de politie in Zaanstad: ,,De preventief fouilleeracties zijn een goede bijdrage aan de veiligheid in ons gebied. We halen niet alleen daadwerkelijk ongewenste wapens uit het straatbeeld, maar laten ook zien dat veiligheid voor ons een belangrijk onderwerp is. Iedereen loopt daarbij de kans om gefouilleerd te worden. Het is goed te zien dat wij vooral positieve reacties krijgen op deze actie. Zelfs mensen die gefouilleerd worden, weten onze inzet te waarderen.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.