Enkhuizen zoekt naar Siebe: ’Hij is meer dan een klant, hij is een vriend’

Enkhuizen zoekt naar Siebe: ’Hij is meer dan een klant, hij is een vriend’
Enkhuizen

Wat is er gebeurd met Siebe Viegers? Zijn familie en vrienden staan voor een raadsel.

De 26-jarige Enkhuizer verliet donderdagnacht rond 2.30 uur met een vriend zijn stamkroeg, café De Slof in de Westerstraat. Hij woont drie minuten verderop, maar is nooit thuis aangekomen.

In Enkhuizen groeit de zorg om zijn lot. Vrijdag hebben familie en vrienden al in de omgeving gezocht. Zaterdagochtend verzamelt een groep vrienden zich bij zijn stamkroeg, om opnieuw alle mogelijkheden na te gaan.

Lees ook: Zoektocht naar vermiste Enkhuizer Siebe levert nog niets op

Ciska Klein van De Slof snapt er niets van. ,,Siebe is meer dan een klant, hij is een vriend. Het is heel raar dat hij zomaar verdwenen is.’’ Zijn telefoon staat uit, zijn fiets en auto zijn thuis. Zijn ouders uit Andijk zijn inmiddels gewaarschuwd en hebben zich bij zijn bezorgde vriendin gevoegd.

Dit is niets voor de vrolijke Siebe, benadrukt Ciska. ,,Het is één groot raadsel. Hij komt hier al jaren. Hij was niet depressief of dronken. Dat is hij eigenlijk nooit, zeker doordeweeks niet.’’

Bij buren zijn camerabeelden opgevraagd, maar daar staat hij niet op. Ook in het water is naar hem gezocht. ,,Al wil je dat niet. Iemand is door de sloten gevaren. Het is gewoon bizar.’’

Viegers is ruim twee meter lang, zeer slank en atletisch. Hij heeft half donkerblond haar, een snor en een sikje.

Hij droeg een zwarte leren jas, groene bonte muts met buttons van bandjes, zwarte skinny jeans en zwarte Converse schoenen met de letters ACDC van de bekende band erop. Verder droeg hij een T-shirt of overhemd. Ook had hij sieraden om.

De politie vraagt mensen die meer weten over deze vermissing contact op te nemen via 0800-6070.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons