Supermarkt-overvallen: Voorarrest 17-jarige ’Clyde’ verlengd

Supermarkt-overvallen: Voorarrest 17-jarige ’Clyde’ verlengd
© ANP
Hilversum

Het voorarrest van de ’slungelige’ jongen die onder meer een supermarkt in Hilversum zou hebben overvallen, is opnieuw verlengd. Vrijdag diende in Utrecht de eerste zitting in de zaak tegen deze 17-jarige jongen uit Voorst, die samen met zijn 18-jarige vriendin de bijnaam ’Bonnie en Clyde’ kreeg.

De jongen zou in tien dagen vijf supermarkten hebben overvallen. De strooptocht begon op 23 oktober bij een supermarkt in Den Dolder. Op 26 oktober kwam de slungelige overvaller de Jumbo aan de Stephensonlaan in Hilversum binnen.

Tip

Hij dreigde met een groot mes en hij maakte 1080 euro buit. De dag erna was de Lidl aan de Laarderweg in Bussum aan beurt, buit 700 euro. Drie dagen later was een supermarkt in Nijkerk aan de beurt, en op 2 november maakte de jongen 1440 euro buit bij een supermarktoverval in Vianen.

In Vianen kwam de strooptocht ook ten einde. Nog diezelfde avond werd de jonge verdachte samen met een 18-jarige vrouw uit Ermelo naakt opgepakt in een hotel in Vianen. Vanuit het hotel was de politie getipt. Ze werden allebei aangehouden. Hun verhaal doet denken aan het iconische liefdeskoppel Bonnie en Clyde, dat ook een strooptocht maakte en samen overvallen pleegde in Amerika.

De overvallen nu in Midden-Nederland zijn steeds door één verdachte gepleegd. Deze Clyde staat alleen voor de rechter. De rechtbank zag in de jonge leeftijd van de verdachte geen reden om hem vrij te laten. De strafzaak gaat op 10 mei verder.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons