Fietsster (77) overleden na aanrijding met vuilniswagen op Zaanse kruising [update]

1/5
Zaandam

Op de kruising van de Peperstraat en de Symon Claeszstraat in Zaandam is vrijdagochtend een ernstig ongeluk gebeurd: een vuilniswagen heeft een fietser aangereden. Het slachtoffer, een 77-jarige vrouw uit Zaandam, raakte zwaargewond en werd nog gereanimeerd. Uiteindelijk is zij toch overleden aan haar verwondingen.

De kruising is afgezet. Politie, brandweer en meerdere ambulances zijn aanwezig. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) is gearriveerd en gaat de oorzaak van het ongeluk onderzoeken.

De bestuurder van de vuilniswagen, een man uit Hoorn, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Dit is gebruikelijk bij ernstige aanrijdingen. De vrachtwagen is in beslag genomen voor onderzoek.

Volgens een getuige fietste de vrouw over de Peperstraat en stak ze het kruispunt met de Symon Claeszstraat over op hetzelfde moment dat de vuilniswagen rechtsaf sloeg. De chauffeur zou huilend hebben gezegd dat hij de fietsster niet heeft gezien. Op het kruispunt hebben rechtdoorgaande fietsers en afslaand autoverkeer tegelijk groen licht.

Fietsster (77) overleden na aanrijding met vuilniswagen op Zaanse kruising [update]
Fietsster (77) overleden na aanrijding met vuilniswagen op Zaanse kruising [update]

Het bedrijf GP Groot, eigenaar van de vuilniswagen, laat op Twitter weten dat het ter plaatse is om de naaste familie van het slachtoffer bij te staan en alle instanties de volledige medewerking te verlenen.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk.

Foto’s en video: DNP.NU / Dirk Jan Bood

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons