CYAN nieuwe kringloop in Heerhugowaard

CYAN nieuwe kringloop in Heerhugowaard
Heerhugowaard

Heerhugowaard krijgt er een kringloopwinkel bij. Op zaterdag 2 maart opent CYAN Kringloop aan het Nijverheidsplein op bedrijventerrein Zandhorst I de deuren.

CYAN Kringloop is een initiatief van de christelijke hulpverleningsorganisatie Stichting Teen Challenge Nederland. De winst van de kringloopwinkel gaat volledig naar twee Heerhugowaardse instellingen van Teen Challenge: buurtcentrum annex opvang Life Center en jongerencentrum The Gate. ,,We willen deze instellingen met onze opbrengsten verder uitbouwen’’, licht directeur Stephan Barendse van CYAN toe. ,,Uiteindelijk is ons doel ook andere lokale projecten op te pakken.’’

De nieuwe kringloopwinkel biedt dagbesteding en werkervaringsplekken, telt 1000 vierkante meter. Behalve de verkoop van gebruikte goederen komt in het pand ook een koffiecorner waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De kringloop haalt desgewenst goederen bij mensen thuis op. De winkel is vanaf 2 maart vijf dagen per week geopend: van dinsdag tot en met zaterdag.

Wethouder Jan van der Starre verzorgt zaterdag 2 maart om 10 uur de officiële opening. CYAN wordt naast Rataplan, HVO, Kringloop De Noord en de onlangs geopende Kringloop Heerhugowaard de vijfde kringloopwinkel in Heerhugowaard.

Meer nieuws uit Alkmaar

Lees hier de digitale editieVolg ons