Twee doorfietsroutes door Santpoort en Driehuis

Twee doorfietsroutes door Santpoort en Driehuis
Velsen

De Doorfietsroute IJmond krijgt in Velsen twee tracés. Via dit pad kunnen fietsers in de toekomst via zo min mogelijk belemmeringen van zuid naar noord en vice versa rijden. Dat blijkt uit de beantwoording van raadsvragen van het CDA.

Een van de routes loopt door de kernen, daar is de Hagelingerweg in Santpoort-Noord al op aangepast tijdens de herinrichting. De Van den Vondellaan in Driehuis wordt daar dit jaar op ingericht.

De aanpassingen voor de doorfietsroutes worden met opzet gedaan tijdens gepland werk aan de weg, om extra kosten te voorkomen. Ook bij de herinrichting van het Pontplein in Velsen-Zuid wordt rekening gehouden met de doorfietsroute.

De andere route zal via de westflank van de kernen lopen. Van het Spoorpad, via ’t Princenboschpad in Driehuis, de Santpoortse Dreef in Santpoort-Noord, de Wijnoldy Danielslaan in Santpoort-Zuid en het Schoterkerkpad in Haarlem.

De provincie Noord-Holland heeft in samenspraak met de IJmondgemeenten en de gemeente Haarlem subsidie aangevraagd voor de doorfietsroutes. De provincie heeft geld apart gezet om snelfietsroutes langs provinciale wegen te realiseren, zoals het fietspad langs de N208 tussen de Hoofdstraat in Santpoort-Noord en het Schoterkerkpad.

Het pad tussen Haarlem en Velsen is overigens geen onderdeel van de doorfietsroute in de IJmond. Hoe die route precies gaat lopen, is nog onbekend. Een mogelijk tracé loopt over grond van verschillende eigenaren. Mocht die specifieke route verkozen worden, moet de grond onteigend worden.

Voor de zomer zal er een voorstel over de IJmondroute aan de raad voorgelegd worden.

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons