Maat is vol in Abbekerk en Lambertschaag: ’Doe iets aan verkeersveiligheid’

Maat is vol in Abbekerk en Lambertschaag: ’Doe iets aan verkeersveiligheid’
© stockfoto
Lambertschaag

Opnieuw trekken bewoners van Abbekerk en Lambertschaag aan de bel bij het gemeentebestuur van Medemblik over de verkeerssituatie in hun dorpen.

Via een brief aan het college van burgemeester en wethouders en aan de raad vraagt de Dorpsraad om een gesprek over de problematiek.

De bewoners geven in de Kernvisie al aan dat de verkeersveiligheid een contstante bron van ergernis en zorg is.

Bushalte

Volgens Eelco Haagsma heeft de Dorpsraad al een aantal keren aan het college van B en W gevraagd om iets te ondernemen ter bevordering van de verkeersveiligheid, maar steeds tevergeefs.

,,De overlast van het vrachtverkeer op het Zuideinde, het plaatsen van extra 30-kilometerborden binnen de bebouwde kom, het verleggen van een pad bij het voetbalveld/tennisbaan en nu is daar ook nog het verplaatsen en verhogen van de bushalte in Lambertschaag bij gekomen... Dit laatste zonder enig overleg met de bewoners en op een manier waarop de bewoonster ter plaatse met haar rollator moeilijk haar pad af kan.’’

Volgens Haagsma is de maat vol. ,,Er is door bestuursleden van de Dorpsraad over een aantal zaken een oplossing aangedragen, maar deze wordt niet gehonoreerd wat erin resulteert dat de bewoners het nu meer dan zat zijn.’’

Ook wordt in de brief aandacht gevraagd voor het tekort aan parkeerruimte bij de buslus, net buiten het dorp. Daardoor parkeren veel automobilisten langs de Reigerweg ’en wel zodanig dat de bermen vernield worden’.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen