Voetbalsters uit Driehuis willen naar hoofdklasse

Voetbalsters uit Driehuis willen naar hoofdklasse
Trainers Marc Schols en Jürgen Ferket hebben grote plannen met het damesvoetbal bij RKVV Velsen.
© Foto united photos / Rob van wieringen
Driehuis

In de eerste klasse blijken de vrouwen van RKVV Velsen prima mee te kunnen. De ambities reiken verder.

Trainer Marc Schols had jarenlang geen vrouwenteams getraind maar voelde zich bij Velsen al snel op zijn plaats. ,,Het was natuurlijk even aanpassen na jaren met mannen te hebben gewerkt maar het gaat dit seizoen boven verwachting.”

Vorig seizoen promoveerde Velsen vanuit de tweede klasse, dit seizoen doen ze goed mee in de middenmoot. Het team staat met achttien punten ver boven de degradatiezone op een knappe zesde positie.

,,We hebben een goede mix van speelsters met veel kwaliteiten en speelsters die voor een goede spirit en sfeer zorgen. Er zijn ook al een aantal meiden die door Telstar in de gaten worden gehouden. Telstar wil namelijk weer een vrouwenteam in de eredivisie laten spelen. Er loopt hier veel talent rond en dat zien ze daar ook. Aan de ene kant is het jammer dat wij dan een goede speelster kwijtraken maar we zien het ook als een erkenning dat we goed bezig zijn”, vertelt Schols.

De trainer gaat ook volgend seizoen verder als trainer van dames 1. ,,Het is ook goed om te zien dat er binnen de club veel ambitie is. Het bestuur denkt goed na over de manier waarop men kan groeien”, aldus Schols.

Jürgen Ferket is daar als coördinator van het vrouwenvoetbal binnen Velsen druk mee bezig. ,,Het is soms lastig om juiste trainers te vinden, daarom sta ik nu bijvoorbeeld zelf tijdelijk voor de groep bij dames twee. We willen de structuur verder verbeteren. In het verleden kreeg het nog wel eens te weinig aandacht, dat proberen we nu zoveel mogelijk te verbeteren. Het gaat erom dat de club een mooie uitstraling krijgt.”

Ambities

De ambities van Ferket reiken hoog. ,,We willen met het eerste damesteam naar de hoofdklasse. We hebben nu drie senioren teams maar hebben genoeg aanmeldingen om naar vier uit te breiden. Het tweede team staat op dit moment in de top van de vierde klasse. Uiteindelijk willen we met hen ook hogerop zodat de aansluiting naar het eerste team goed is.”

Vriendinnenteam

Ook de speelsters zelf beseffen dat er stappen gezet moeten worden, zo vertelt de 23-jarige aanvoerster Louiza Oass.

,,We hebben een erg sterk team. Veel meiden kennen elkaar al jaren. We zijn ook echt een vriendinnengroep. Dat is de kracht van het team, we gaan voor elkaar door het vuur. Maar naast het veld is het tijd voor een volgende stap. Qua publiciteit en sponsoring mag het nog wel beter. We hebben al jarenlang dezelfde sponsor. We hebben al jarenlang dezelfde oude tassen. Het zou fijn zijn als we met behulp van nieuwe sponsors een stap kunnen zetten.”

Om dingen ook binnen het eerste soepeler te laten verlopen heeft het eerste vanaf volgend seizoen dan ook een eigen teammanager. Roos de Boer speelde tot voor kort zelf in het team van Velsen maar heeft na twee kruisbandblessures besloten om zich vooral buiten het veld te laten gelden.

,,Ik zorg dat de taken binnen het team worden verdeeld, zodat de speelsters zich daar geen zorgen over hoeven te maken. Ook ga ik kijken hoe we in de regio wat meer bekendheid kunnen krijgen.”

Meer nieuws uit Sport

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons