Schager kermis te klein voor Spookhuis

Schager kermis te klein voor Spookhuis
Kermis in Schagen.
© Archieffoto Marc Moussault
Schagen

De Schager kermis telt dit jaar drie attracties minder. Er is minder ruimte door de reconstructie van de Nieuwstraat en de verbouwing van het Makadocentrum.

Voor de attracties Spookhuis, Chaos en een buggy-achtbaan is geen plek meer. Wethouder Hans Heddes (PvdA) maakte dit woensdagmiddag bekend.

Schagen viert kermis van 21 juni tot en met 30 juni. Voorgaande jaren stonden er steeds zo’n 35 attracties.

Vergunning

Kermisorganisatie Kabalt en De Voer heeft de gemeente vergunning gevraagd bij de gemeente. Daaruit blijkt dat het Spookhuis, Chaos en buggy-achtbaan ontbreken.

De kermis is deels verplaatst naar het Rensgars en de Loet. Rond de kerk op de Markt komen achttien attracties, op het Rensgars tien (noordzijde) en op de Loet vier (ook aan de noordkant).

Vrij

De laatste attractie op de Loet staat voor de panden 20, 18 en 16, net voorbij museumboerderij Vreeburg. Het gedeelte van de Loet pal voor de restaurants Linke Loetje en TOV blijft vrij. Zo gaan de horecazaken niet verscholen achter attracties.

Op de Loet zal de kermis minder lawaaierig zijn. Wethouder Heddes: ,,Hier komen alleen kinderattracties. Na acht uur stoppen zij, dan is er geen geluid meer. Dit doen wij op verzoek van TOV, om overlast voor gasten te beperken.” Een exacte tijd voor de stopzetting van de kinderzaken moet nog worden bepaald.

Reacties

De gemeente legt de gekozen indeling nog voor aan aanwonenden en ondernemers. Heddes: ,,Aan de hand van de reacties wordt de definitieve indeling bepaald.” Dat gebeurt in april.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons