Spirit’30 boekt knappe zege op FC Den Helder

Spirit’30 boekt knappe zege op FC Den Helder
Hoogkarspel

Na drie nederlagen op rij heeft Spirit’30 gistermiddag de negatieve reeks doorbroken. In Hoogkarspel wordt FC Den Helder, de nummer twee uit de tweede klasse A, verrassend verslagen: 2-0. ,,Hier waren we aan toe’’, zegt een gelukkige aanvoerder Lennaert Bakker na afloop.

Na een roerige periode, naast de nederlagen werd trainer Jan Berkhout weggestuurd bij de club, kunnen ze dus weer eens juichen in Hoogkarspel. De eerste overwinning van 2019 is een feit. En het is nog een uiterst knappe zege ook. FC Den Helder staat namelijk niet voor niets zo hoog en vooraf mag elk behaald punt door de thuisploeg, waar Hans Valk nu als trainer aan het roer staat, toch wel als bonuspunt worden gezien.

Dat worden er dus drie. Spirit’30 begint uitstekend aan de wedstrijd en weet voor flink wat gevaar te zorgen. Aanvaller Jordi Klompe is twee keer dicht bij een treffer. Na een prima voorzet van Joost Reus probeert Klompe de bal op acrobatische wijze in het doel te werken. Zijn hakbal mist echter de kracht om FC Den Helder-doelman Jelmer Philip te verschalken. Even later heeft Philip een goed antwoord op een schot van Klompe.

Als Cees Duijn niet veel later van buiten het strafschopgebied uithaalt, lijkt de sluitpost een gigantische blunder te begaan als de bal door zijn handen glipt. Ternauwernood weet Philip de bal voor de doellijn weer onder controle te krijgen. De gasten worden in deze fase overrompeld door een gretig en scherp Spirit’30.

In de dertiende minuut worden de aanvallende intenties van de thuisploeg beloond als de bal uit een afgeslagen corner van Mats Koopman voor de voeten van Reus belandt. Het harde schot dat hij vervolgens afvuurt wordt onderweg nog getoucheerd waardoor Philip kansloos is.

Na de treffer neemt Den Helder meer het initiatief en laat het zien waarom ze tweede staan. Vooral aan de hand van de ijzersterke Jermaine Bregita wordt de ploeg gevaarlijk. Zijn vlammende schot op slag van rust eist het uiterste van Spirit’30-doelman Jan Dekker. Die met een uitstekende redding de bal tegen de paal tikt.

In de tweede helft gaat Den Helder nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar een strijdend Spirit’30 blijft goed op de been. Centrale verdediger Arjen Boekweit heerst in de lucht en ook Dekker laat zich met enkele goede ingrepen niet onbetuigd. Ondertussen loert Spirit op de counter om de verlossende 2-0 te maken.

Die komt er acht minuten voor tijd als Bakker na een razendsnelle aanval Joost Schoonen bedient. De invaller bekroont zijn goede invalbeurt door de bal overtuigend in het doel te werken en zo voor de bevrijdende 2-0 te zorgen.

Spirit’30-FC Den Helder 2-0

13. Reus 1-0, 82. Schoonen 2-0.

Spirit’30: Dekker, T. Kors, Smit, Boekweit, V. Kors, Bouwhuis, Koopman (46. R. Reus), Duijn (73. Schoonen), J. Reus, L. Bakker (84. S. Bakker), Klompe.

FC Den Helder: J. Philip, Bos, Matroos, Van Steinvoorn (70. De Wit), Van Doorn, W. Philip, Gerssen, Dalmaijer, Swart, Van den Broeke (63. Wassenburg), Bregita.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editie



Volg ons