Al dagenlang zoeken naar bejaard hondje Tom

Al dagenlang zoeken naar bejaard hondje Tom
De vermiste Tom.
© Privéfoto
Den Helder

Waar is het bejaarde hondje Tom uit Groote Keeten? De laatste dagen is er met man en macht naar de dertien jaar oude reu gezocht, het laatste geurspoor is opgevangen in Den Helder.

Op vrijdagavond 1 februari mocht Tom zoals gebruikelijk ’s avonds laat nog even op het erf aan de Helmweg in Groote Keeten naar buiten. Om wat voor reden dan ook moet hij verdwaald zijn, zegt zijn baasje Colinda van der Meulen.

Zij kreeg al snel hulp van het landelijke ’Waar is onze Angel?, een organisatie die zich inzet voor vermiste honden. ,,Er zijn vrijwilligers die helpen zoeken en we zijn met speurhonden op pad geweest’’, vertelt Van der Meulen. Duidelijk is dat Tom door de duinen heeft gezworven richting Den Helder, een ronde heeft gemaakt om De Donkere Duinen en nu waarschijnlijk weer richting Groote Keeten loopt. Vermoed wordt dat hij vooral in het donker loopt en overdag ergens een plekje zoekt. Tom is op zich makkelijk benaderbaar, maar ondertussen waarschijnlijk wel in de war. Hij is een kruising en komt tot de knie. Wie hem ziet, kan bellen met Van der Meulen: 06-20801899.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons