Premium

Aannemer voor tijdelijke woningen Purmerend gevonden

1/2
Purmerend

De gemeente Purmerend gaat in zee met bouwbedrijf De Meeuw voor de bouw van ruim 100 tijdelijke woningen op vier locaties in de stad.

Mogelijk worden dat er in de toekomst meer. Wethouder Thijs Kroese maakte maandagmorgen bekend dat het bedrijf uit Oirschot als beste uit de openbare aanbesteding van het project is gekomen. Bas de Haan van De Meeuw is blij met de klus. Hij zegt vijf maanden nodig te hebben voordat het eerste deelproject aan de Kanaaldijk kan worden opgeleverd. Maar Purmerend moet nog wel de vergunning regelen voor die locatie.

Volgens wethouder Kroese was de uitstraling van het ontwerp de belangrijkste reden om te kiezen voor samenwerking met De Meeuw. Daarnaast wogen aspecten als duurzaamheid, snelheid van het bouwen, inschakelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en prijs mee bij de keuze voor bouwconcept Nezzt dat de aannemer heeft ontwikkeld voor de bouw van tijdelijke woningen.

Het moet nu snel gaan, zegt de wethouder. ,,Het ontwerp voor de Kanaaldijk is inmiddels zo goed als afgerond, en ook het ontwerp voor het Karekietpark schiet op.’’

De Meeuw heeft twee typen tijdelijke woningen ontwikkeld voor Purmerend. Een standaard unit, bestemd voor eenpersoonshuishoudens van bijna 30 vierkante meter, en appartementen voor kleine gezinnen die bestaan uit twee aan elkaar gekoppelde units. De verwachting is dat 85 procent van de tijdelijke woningen voor alleenstaanden wordt geplaatst.

Het gaat om gasvrije, volledig op elektriciteit draaiende woningen. Die worden volledig in de fabriekshal in Oirschot in elkaar gezet en verhuizen daarna naar Purmerend waar ze op hun tijdelijke locatie worden neergezet. De Haan vergelijkt de werkwijze met legosteentjes.

De komende tijd wordt gewerkt aan een modelwoning, die waarschijnlijk medio mei op de Schapenmarkt in de binnenstad wordt neergezet. Daar kunnen ook de intakegesprekken plaatsvinden.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen