Handbalkraker VVW-Vrone gestaakt na zware blessure

Handbalkraker VVW-Vrone gestaakt na zware blessure
Barry Smit is een aantal Vrone-spelers te slim af en scoort namens VVW.
© Aangeleverde foto
Wervershoof

Een ijzingwekkende schreeuw klonk door de A-hal van sporthal De Dars. Foute boel, dacht het in flinke getale opgekomen publiek. En ook de beide teams, die net een kwartier bezig waren aan de wedstrijd, waren er gelijk van doordrongen dat er sprake was van een serieuze blessure.

Ook voor de geroutineerde scheidsrechters Kager en Ubben was dit iets wat zij nog zelden hadden meegemaakt en na enig conclaaf waren zij er al snel over uit. De topper in de mannen hoofdklasse tussen Commandeur/VVW en Vrone werd gestaakt. Door de zware knieblessure van VVW-speler Mike Koopman was de lust om verder te spelen aan alle kanten weggevallen. Het duel zal nu op een later tijdstip verder worden uitgespeeld. ,,Mike is bepaald geen pieper. Dus het was meteen duidelijk dat het helemaal niet goed was”, vertelde Dion Ferdinandus, coach van de thuisploeg. Na een carambolage van spelers verdraaide Koopman zijn knie en kermde het uit van de pijn. De VVW-coach pakte direct zijn telefoon, want het kon niet anders dan dat er dringend een ambulance nodig was.

Ondanks dat die snel ter plekke was, lag Koopman in totaal dik twintig minuten op de sporthalvloer, waarna hij uiteindelijk nog op eigen kracht, met krukken en een dik ingepakte knie, richting de ambulance kon lopen. ,,Hij was net terug van een heupblessure. Dus dit is allemaal erg zuur dit voor hem”, voelde Ferdinandus met zijn speler mee.

Het werd een pijnlijk einde van een topper waar beide teams wel naar uitgekeken hadden. Hoewel Hercules 3 de titel naar alle waarschijnlijkheid gaat pakken, is er -mede omdat er wat onduidelijkheid is over de status van de Haagse ploeg- een grote kans dat ook de tweede plaats recht geeft op promotie naar de tweede divisie.

Het was van meet af aan een felle strijd. Het jeugdige Vrone, dat eerder in eigen huis had verloren van VVW, kreeg al na een paar seconden een strafworp en in het kwartier dat zou volgen, zouden er meer strafworpen en ook tijdstraffen volgen. Op het moment van staken leidde Vrone met 5-6, door onder meer vier treffers van oud-Venhuizenaar Jos Ruijter, de enige routinier aan de kant van de ploeg uit Sint Pancras.

Met het staken van het duel kon Roland Verduin, coach van de bezoekers, wel vrede hebben. ,,Want anders krijg je daarna toch een heel rare wedstrijd. Of VVW raakt erg gefrustreerd of zij worden juist heel erg tam. Maar het wordt nooit meer een strijd zoals voor de blessure. En we zijn gewoon amateurs hè. We moeten morgen allemaal weer naar ons werk.”

Iets wat Ferdinandus alleen maar kon beamen. ,,Op een ander moment spelen, is beter.”

Wanneer dat gaat gebeuren, is nu nog niet duidelijk. Beide teams hebben binnenkort twee vrije weekenden. ,,Dus hopelijk kan het dan. Liever dat dan doordeweeks”, stelde Ferdinandus. ,,En we hebben hier twee zalen, dus er moet altijd wel een moment te regelen zijn.”

Het duel zal vermoedelijk in zijn geheel worden overgespeeld. Staken gebeurt weinig in handbal en de NHV-regels hierin zijn niet helemaal duidelijk, maar de arbitrage heeft een 0-0 stand doorgegeven op het moment van staken.

VVW-Vrone 5-6

Duel na een kwartier gestaakt

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons