Duel Jong Volendam gestaakt na blessure arbiter

Duel Jong Volendam gestaakt na blessure arbiter
Volendam

Jong Volendam en Quick gaan binnenkort op herhaling. De wedstrijd werd in de rust gestaakt nadat de geblesseerde scheidsrechter Colin Prooi niet verder kon en er niet binnen de vereiste dertig minuten een geschikte vervanger gevonden kon worden. Jong Volendam keek op dat moment tegen een 0-1 achterstand aan.

De wedstrijd in de derde divisie wordt op een nader door de KNVB te bepalen datum uitgespeeld. Trainer Johan Steur baalde stevig.

,,We hadden in de eerste helft de wind flink tegen. Na rust zouden wij het windvoordeel hebben gehad en conditioneel zijn we ook sterker. De tweede helft moet nu later worden ingehaald. Dan zal er wel minder wind staan”, kon Steur ondanks zijn teleurstelling een glimlach nauwelijks onderdrukken.

Dat Jong Volendam bij rust tegen een achterstand aankeek, had het volledig aan zichzelf te wijten.

De ploeg van Johan Steur voetbalde prima, creëerde fraaie kansen, maar de beloning bleef uit. Max Veerman en Martijn Kaars faalden oog in oog met doelman Jari Puister. Derry John Murkin had pech dat zijn schot rakelings overging.

De bezoekers kwamen via een slippertje van doelman Barry Lauwers en verdediger Brian Plat op 0-1. De eerste dook onder een bal door, waarna Plat alsnog voor opruiming kon zorgen.

De verdediger raakte de bal totaal verkeerd en toen was het voor Frank van der Heiden een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven.

De ploeg uit Den Haag probeerde door te drukken, maar Volendam liep geen verdere schade op. Op slag van rust had Gerry Vlak de 1-1 op zijn voet, maar de middenvelder raakte de paal.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons