Lycurgiane Mara Cotterink verrast zichzelf op NK indoor

Atletiek

De Zaanse deelnemers aan NK Indoor voor junioren in Apeldoorn hebben in totaal acht medailles gehaald. Een hoofdrol was weggelegd voor Mara Cotterink, die bij de meisjes B zowel de 200 meter als 400 meter won.

,,Misschien dat ik mezelf niet goed kan inschatten”, reageerde Mara Cotterink na haar winst op de 200 meter. Dat de zestienjarige Lycurgiane de 400 meter in 56,10 seconden won, was geen grote verrassing. Met haar tijd uit het voorseizoen was ze favoriet voor de titel, al had ze wel het nadeel dat ze moest starten in de lastige buitenbaan. ,,Baan zes loopt erg schuin af. Je moet goed opletten om binnen de lijn te blijven.” Maar de 200 meter was een ander verhaal. ,,Ik wist niet wat ik kon, ik had al twee keer gelopen. Maar vooraf ik helemaal niet zenuwachtig. Ik liep echt heel lekker en kon goed doortrekken. Het meest spannend was het wachten op de uitslag. Nummer twee en ik hadden 24,88 seconden achter onze naam. Maar ik bleek net iets eerder over de lijn te zijn gegaan. Bizar, ik heb mezelf weer eens verrast.”

Het goud bij het verspringen stemde Pauline Hondema (meisjes A) heel blij. Ze bleef slechts zes centimeter verwijderd van de zes meter-grens. ,,Heerlijk gesprongen. Technisch was het niet perfect, er zit dus meer in”, aldus de Lycurgiane.

Met een bronzen medaille van de 60 meter jongens B op zak finishte Gino van Wijk als eerste op de 200 meter. Zijn tijd van 21,69 seconden was indrukwekkend en betekende de beste prestatie aller tijden. Even later volgde echter een deceptie: de Lycurgiaan werd gediskwalificeerd. ,,Ik heb na de start twee keer op de lijn gelopen. Geen voordeel van gehad, maar regels zijn regels, vond de jury. Ik ga zo gauw mogelijk weer een wedstrijd doen, want ik wil dat Nederlands record gewoon lopen.”

Bij het kogelstoten jongens B werd Sebastiaan Bonte, uitkomend voor Hera Heerhugowaard, tweede met 16,32 meter, gevolgd door Teun de Koning (Lycurgus), die met 16,03 meter brons pakte. Lycurgiane Lieve Eising won zilver op de 800 meter meisjes A (2.17,84 minuten). Levi van Diest werd met 1.86 derde bij het hoogspringen jongens A.

Overige resultaten. Jongens A: 400 meter: 5. Fabian Pusceddu (Lyc) 51,03. 3000 meter: 7. Mike de Dood (Lyc) 9.35,28. Meisjes B: kogelstoten: 10. Jessamy Roubos (Znl) 12.01. Meisjes A: 200 meter: 5. Pip Doesburg (Lyc) 26,24.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons