Westfriesland SEW krijgt oorwassing bij VZV

Westfriesland SEW krijgt oorwassing bij VZV
Maud Appelman probeert namens SEW uit te halen, maar wordt aan alle kanten belaagd. Tekenend voor de machteloosheid tegen VZV.
© Foto Marc Moussault
’t Veld

De misère bij Westfriesland SEW duurt voort. Want de ploeg die in dit toch al tumultueuze seizoen eigenlijk continu wankelt, begon juist net een licht stijgende lijn te ontwikkelen. Na het bezoek aan JuRo/Unirek VZV was van dat beetje progressie haast niets meer over. En daar kon zelfs Ivana Carapic geen verandering in brengen.

Sowieso te veel gevraagd ook van de pas negentienjarige handbalster uit Montenegro, die als dé verrassing richting het treffen met VZV werd gepresenteerd.

Gedurende de speeltijd die haar in ’t Veld werd geboden - een krappe tien minuten - kon ze geen onuitwisbare indruk maken. ,,Zenuwen’’, gaf de buitenlandse zelf aan. Die waren inderdaad zichtbaar. Toch deed zij met één treffer nog enigszins van zich spreken. ,,Het schot is mijn sterkste punt, denk ik.’’ Ineens was zij daar.

Mysterieus

Vanuit de vereniging werd behoorlijk mysterieus gedaan over hun nieuwste aanwinst, die tot vandaag geheim moest blijven, maar eerder dit weekend al boven water was gekomen.

,,Ik ben hier eigenlijk op vakantie. En ik woon bij een gezin in Wognum. Vrienden’’, deed Carapic na afloop van het treffen met VZV haar verhaal. Omdat de winterstop in Montenegro was aangebroken. ,,Natuurlijk mis ik het daar, maar ik reis wel vaker.’’

De handbalclub kreeg er lucht van en de rest van het verhaal is bekend. ,,Tot het einde van het seizoen draai ik mee. Het is een proefperiode. Om eventueel een contract af te dwingen voor na de zomer.’’ Ze heeft er nu een volledige trainingsweek op zitten en zaterdag kwam zij dus in competitieverband in actie. ,,Ik merk wel dat ik mezelf nog flink moet verbeteren. Maar ik heb het hier naar mijn zin.’’

Voor SEW daarnaast een extra wapen in de strijd tegen degradatie. Niet dat die druk alleen op de schouders van Carapic ligt.

Dat mag de ploeg tenslotte niet van haar vragen. Na de oorwassing bij VZV is wel weer duidelijk naar voren gekomen dat het een en ander moet veranderen binnen de equipe van trainer Alex Curescu. Geen moment mocht SEW hopen op een goede afloop. Na het eerste bedrijf werd de schade enigszins beperkt gehouden (19-9), in de tweede helft viel er geen eer meer te behalen.

,,Aan de instelling van die meiden kan ik me soms kapot ergeren. We gaven niet thuis, alles ontbrak. Ik begrijp niet dat ze zo aan een duel kunnen beginnen’’, aldus Curescu. Hij moet er voor zorgen dat SEW de zaken op orde heeft richting de degradatiepoule. Een op het oog onmogelijke opdracht gezien de huidige staat van zijn team.

VZV-WF SEW 34-17

Doelpunten SEW: Noordermeer (6), Appelman (2), Luppens (2), Carapic, Laan, Dekker, Blaauw, Huibers, Hoogendam.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons