’Bonuspunten’ voor Zwaluwen’30 na zege op BOL

’Bonuspunten’ voor Zwaluwen’30 na zege op BOL
Joey Papamelodias haalt uit op het BOL-doel, maar bal zal geen doel treffen.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Als er een competitie is waar de uitspraak ’iedereen kan van iedereen winnen’ dit seizoen van toepassing is, dan is dat de eerste klasse A van het zaterdagvoetbal wel. Win je twee keer, sta je zomaar bovenaan. Twee nederlagen verder en je staat weer zevende.

Het was dan ook geen grote sensatie dat Zwaluwen’30 met 3-1 van BOL won, terwijl de eerdere ontmoeting in 5-1 voor de Langedijkers was geëindigd. Elke wedstrijd blijkt iedere week weer een uitdaging.

De Hoornse ploeg kan erover meepraten. ,,Zo werden wij in de eerste helft tegen Victoria helemaal weggespeeld en die ploeg staat bijna puntloos onderaan.”, vertelde trainer Ron van der Gracht. ,,Als het even niet klopt, kun je zo maar een paar keer verliezen.”

En dat is dan nog een team die geen rol van betekenis zal gaan spelen. Dat is voor de meeste andere clubs anders, want het gat tussen de koploper (ARC) en de nummer tien (CSW) is zes verliespunten. ARC heeft dan ook al achttien verliespunten. Enorm veel voor een koploper. ,,Daarom ben ik extra blij met deze overwinning. Bonuspunten.”

Vooral ook omdat nieuwkomer BOL een van meest lastig te bestrijden ploegen is in deze klasse. De formatie uit Broek op Langedijk trekt vaak een robuuste muur op voor de boomlange doelman Xander Snoek en kan er levensgevaarlijk uit komen.

De creatieve Koen Tros staat vaak aan het begin van de aanvallen en de door veel clubs gevolgde Sietse Brandsma is een levensgevaarlijke spits. ,,Dus zelfs bij 2-1 voor was ik er niet gerust op. Zij waren even goed nog een paar keer dreigend”, zei Van der Gracht.

De straffe wind maakte het voetballen daarnaast lastig voor beide teams. Zwaluwen’30 was de hele wedstrijd voetballend de bovenliggende partij, maar echt kansen creëren bleek moeilijk.

De eerste echt goede mogelijkheid was zelfs voor de bezoekers. Zwaluwen’30 probeerde het veelvuldig uit de tweede lijn, maar de schoten misten precisie. Van dichtbij kwam Yannick Kuijpers een keer net een teen tekort.

Na rust kwam BOL zelfs op voorsprong, waardoor de bezoekers doorgaans nog moeilijker te kloppen zijn. Maar de gelijkmaker viel snel. Thomas Schaap stuurde de al vroeg ingevallen Mukhtar Suleiman (blessure Ufuk Ülker) diep en die schoot de bal resoluut in de kruising.

Lange tijd leek de wedstrijd op een gelijkspel te gaan uitdraaien, maar in het laatste kwartier viel het toch de kant van Zwaluwen op. En andermaal was het Suleiman die op aangeven van Schaap scoorde.

BOL moest nu wel wat meer uit de schulp kruipen, met als gevolg dat Zwaluwen’30 nog aardig wat kansen kreeg. Waar invaller Thomas Hand en Schaap nog op doelman Snoek stuitten, schoot Gali Meholli vlak voor tijd wel raak en besliste het duel.

Het bracht de Hoornse ploeg op een verliespunt van de koploper. Maar de race zal tot het einde duren. ,,Al ben ik wel blij dat ik dit jaar over een redelijk ruime bank beschik. Vorig jaar moesten we soms uit het derde putten. Dat hoeft gelukkig dit seizoen niet meer”, aldus Van der Gracht.

Zwaluwen’30-BOL 3-1

46. Tros 0-1, 47. Suleiman 1-1, 75. Suleiman 2-1, 90. Meholli 3-1

Zwaluwen’30: Elmers, Jelle Huitema, Rottiné, Mes, Ülker (29. Suleiman), Kuijpers (62. Den Boer), Jouke Huitema, Papamelodias, Schaap, Meholli, Rive (76. Hand).

BOL: Snoek, R. Molenaar, Rootlieb, Biersteker, Rijs (89. Schaasberg), Schoon, Tros, Jonker, Plak, Ton (83. M. Molenaar), S. Brandsma.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons