Hollandia tevreden met punt tegen Purmersteijn

Hollandia tevreden met punt tegen Purmersteijn
Hollandia-aanvaller Mark Zwagerman probeert het doel van Purmersteijn onder vuur te nemen, maar zijn inzet wordt geblokkeerd.
© Foto Theo Annes
Hoorn

Na de zure nederlaag van vorige week uit bij Sivolde was er zaterdagavond na de confrontatie tegen Purmersteijn weer ruimte voor een kleine glimlach aan de kant van Hollandia. Hoewel de ploeg van Charles van Altena 1-1 speelde, bleef de voorsprong van drie punten op Purmersteijn gewaarborgd. Daarnaast heeft Hollandia twee duels minder gespeeld dan de Purmerenders. ,,Op een gegeven moment zag je dat we speelden om niet te verliezen, om zo onze plek op de ranglijst te beschermen. En dat hebben we best aardig gedaan”, aldus Hollandia-aanvoerder Nick de Wit.

De weg richting de spelerstunnel zegt genoeg. Waar de meeste spelers van Purmersteijn na het laatste fluitsignaal vooral mokkend de kleedkamer opzoeken, heerst er bij de thuisploeg een vorm van tevredenheid. Nee, deze ploeg heeft geen enkele reden om de polonaise te lopen, maar mag na afloop van deze derby het meest tevreden zijn met een punt.

Want hoewel Hollandia in de eerste helft nog een paar kleine kansjes krijgt, creëert de Hoornse equipe na rust nauwelijks nog iets. De bezoekers krijgen zowel in de eerste helft als na de pauze een aantal goede mogelijkheden. Maar omdat of het vizier niet op scherp staat, of doelman Nick van Santen een geweldige redding in huis heeft, blijft het 1-1.

De wedstrijd is een paar minuten oud en doelman Van Santen staat aan de grond genageld. De sluitpost van Hollandia ziet hoe een vrije trap van Dyllandro Panka naar de rechterhoek draait, maar uiteindelijk kan de keeper opgelucht ademhalen als de bal net naast vliegt. Even later moet Van Santen wel aan de bak. En dat doet hij voortreffelijk. Met een werkelijk weergaloze reflex weet hij een snoeiharde kopbal van Jordi Wigman tegen de lat te tikken.

Hollandia heeft het in die fase moeilijk. De thuisploeg wordt zeker niet weggetikt, maar het is wel al snel duidelijk dat Purmersteijn moeilijk te kraken is.

Voor Hollandia is het dan ook jammer dat het voor de pauze net niet zorgvuldig omspringt met de kleine kansjes die het krijgt via Jay Simons en Kevin Giele. Simons laat zich net te veel naar de buitenkant dringen en Kevin Giele weet een geweldige pass van Nick Kuin net niet op waarde te schatten. De 0-1 ruststand na een feilloos benutte strafschop van Daniël Schermer is dan ook niet echt een verrassing.

De gelijkmaker van Pieter Mulder kort na rust is dat wel. De bal blijft na een corner liggen in het strafschopgebied en Mulder is er snel bij om de bal binnen te tikken. Het werk voor Purmersteijn-doelman Richard de Groot zit er daarmee op. Want naast de bal uit het net halen, hoeft hij niet meer in actie te komen. De bezoekers krijgen namelijk de grootste kansen op de overwinning.

Na getreuzel van rechtsback Thomas de Jong is Martijn van Oers dicht bij de 1-2, maar de spits vindt Van Santen op zijn weg. En omdat ook Panka niet koelbloedig blijkt na een geweldige voorzet vanaf de rechterkant, eindigt het duel in 1-1. En daar mag Hollandia het meest blij mee zijn.

Hollandia-Purmersteijn 1-1.

25. Schermer 0-1 (pen.), 50. Mulder 1-1.

Hollandia: Van Santen, De Jong, De Wit, Buurman, Muller van Moppes (82. Groot), Deen, Kuin, Simons (84. Ooievaar), Zwagerman, Giele, Mulder.

Purmersteijn: De Groot, Fecunda, Mol, Treuren, Doorson, Orij, Schermer, Wigman (75. El Yaakoubi), Burleson, Panka, Van Oers.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons