Premium

Vrienden regelen nieuwe auto voor Ed uit Hoogwoud

Vrienden regelen nieuwe auto voor Ed uit Hoogwoud
Ed op den Kelder ontvangt in het bijzijn van zijn vrienden bij autobedrijf Heron in Zwaag zijn nieuwe auto.
© Foto Marcel Rob
Hoogwoud

Voor Ed op den Kelder uit Hoogwoud kan 2019 niet meer stuk. Deze zaterdag kon hij, met dank aan zijn vriendengroep, de nieuwe aangepaste Volkswagen Caddy mee naar huis nemen. Ed, die in 1993 een zwaar motorongeluk kreeg, waardoor hij zijn linker arm en been moet missen, is afhankelijk van een auto.

Zijn vijftien jaar oude karretje was aan vervanging toe maar middelen voor een nieuwe auto ontbraken. De vriendengroep kwam in actie en dat leverde 25.000 op voor de auto. De gemeente Opmeer regelde via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning de benodigde 18.000 euro voor de aanpassingen.

Geloof

Joost Verlaat is woordvoerder van de vriendengroep. Samen met Ed zaten ze op 10 april vorig jaar bij de notaris om de stichting ’Vrienden van Ed’ officieel vast te laten leggen. Met als doel, zo snel mogelijk geld voor een nieuwe auto voor Ed bij elkaar te krijgen. Terugblikkend zegt Joost: ,,De meningen waren verdeeld. Sommigen van de vrienden hadden echt zoiets van ’dat halen we nooit’. Anderen waren er van overtuigd dat we niet boven de 15.000 euro uit zouden komen. Ik heb er altijd in geloofd.”

Flinke slag

Op 26 mei hielden de Vrienden van Ed een sponsorloop gevolgd door een diner en een feestavond. Op die dag werd al een flinke slag geslagen maar ook daarna bleven de giften binnenkomen. Joost Verlaat: ,,Ik heb inmiddels al heel wat kippenvelmomenten gehad. Ongelooflijk, al die warme reacties we kregen van particulieren en bedrijven die geld schonken. Dat meeleven is groots. En nu staan we weer met zijn allen bij elkaar maar wel met een nieuwe auto voor Ed.”

Ed zelf is er nog steeds behoorlijk beduusd van. ,,Wie maakt dit mee? Wie heeft zo’n geweldige vriendengroep? Ik heb van de emoties in de loop van de tijd aardig wat nachten wakker gelegen. Hoe ze het allemaal hebben geflikt, weet ik niet. Dat hoeft ook niet. Dankzij al deze vrienden en vriendinnen heb ik een nieuwe auto en kan ik weer jaren vooruit.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen