’Coffeeshop en studio’s op Chinees restaurant North Palace Den Helder

Den Helder

Het voormalig Chinese restaurant North Palace in Den Helder zou prima verbouwd kunnen worden tot studio’s voor sociale kamerverhuur. Ook een coffeeshop zou er onderdak kunnen vinden.

Dat zegt raadsman Joop van der Heiden die namens de eigenaar van het drijvende restaurant het woord voert. De boot staat al sinds eind 2013 leeg.

Lees ook: Titanicgevoel op verlaten North Palace

De eigenaar zou er het liefst weer een Chinees restaurant in willen vestigen en heeft daarvoor ook een exploitatievergunning. Dit zou in combinatie met sociale kamerverhuur en/of een coffeeshop kunnen.

Het schip telt vier dekken van elk driehonderd vierkante meter. Van der Heiden is namens de ondernemer in overleg met Port of Den Helder over de toekomst van de boot. Het havenbedrijf wil de Marnixkade waaraan de boot sinds 2003 ligt afgemeerd, het liefst gebruiken voor havengebonden activiteiten.

,,We verwachten dat dit gebied en de ligplaats van de Chinese Boot nodig zijn tijdens de renovatieperiode van de sluizen in Den Helder om de doorvaart voor de scheepvaart te kunnen blijven garanderen’’, reageert Port of Den Helder desgevraagd.

Er is ooit gesproken om North Palace te verhuizen naar de Industriehaven. Deze plannen zijn nooit concreet geworden.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.