Jong AZ vergeet Almere City pijn te doen [video]

Almere

Jong AZ moest in de eerste divisie precies gelijktijdig met het eerste team van de Alkmaarders spelen.

Waar in de eredivisie NAC werd geklopt door de hoofdmacht, konden de beloften een divisie lager vrijdag niet winnen bij Almere City 2-0.

De Alkmaarders kwamen goed uit de startblokken in het Yanmar Stadion. De ploeg leek baat te hebben bij een stevige wind in de rug en was via Jelle Duin en Tijjani Reijnders twee keer dicht bij de openingsgoal.

Almere City kwam echter op gang als een diesel en overtuigde na een zwak eerste kwartier steeds meer.

Jong AZ kwam – zonder overigens veel kansen weg te geven – nauwelijks nog van de eigen helft af en kwam door een oude bekende op achterstand. James Efmorfidis stond tussen 2015 en 2017 op de loonlijst in Alkmaar en schoot nu hard en laag de 1-0 binnen. Dat was ook de ruststand.

Nota bene met wind tegen herpakten de bezoekers zich na rust goed. Almere City werd in grote delen van de tweede helft teruggedrongen tot rond het eigen zestienmetergebied en mocht van geluk spreken dat de formatie van trainers Koen Stam en Michel Vonk na het vertrek van Ferdy Druijf (verhuurd aan NEC) geen echte goalgetter meer in huis heeft.

Grote kansen bleken niet besteed aan de spitsen Ondrej Mihalik en Kai Koreniuk. Hierbij werd onder meer de lat geraakt en in het laatste kwartier schoot Reijnders ook nog op de paal.

Jong AZ dacht bovendien recht te hebben op een penalty na een Almeerse handsbal in het strafschopgebied, maar dit werd niet geconstateerd door scheidsrechter Stan Teuben.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons