Premium

Voetbalclub RKEDO krijgt tachtig zonnepanelen op het dak van de tribune

Voetbalclub RKEDO krijgt tachtig zonnepanelen op het dak van de tribune
De Goorn

Het stond al een tijdje op hun wensenlijstje en nu gaat het gebeuren. Bij voetbalclub RKEDO worden volgende week tachtig zonnepanelen op het dak van de tribune geplaatst.

Zoals veel sportverenigingen, mag RKEDO zich gelukkig prijzen met een zogenaamde Club van 100. Dit in 1995 opgerichte gezelschap sympathisanten heeft de afgelopen jaren al het nodige voor elkaar gebokst voor de voetbalclub in De Goorn.

Zo zorgden de leden onder meer voor een geluidsinstallatie, kwam er een elektronisch scorebord en konden er scheidsrechterstenues worden aangeschaft. En nu komen er dus zonnepanelen.

,,Het staat al jaren op de agenda, maar het is steeds vooruitgeschoven”, vertelt Jaap Heemskerk, secretaris van de Club van 100. ,,Ons doel is om tastbare dingen ter verfraaiing van het complex te realiseren. Mede daardoor is De Krom misschien wel het mooiste sportpark van West-Friesland.”

Terras

Twee jaar geleden hadden ze de jaarlijkse bijdrage ook al voor zonnepanelen willen reserveren.

,,Maar toen werd door de ledenvergadering besloten om voor een nieuw terras te gaan. Dat was een goede beslissing. Het is prachtig geworden en op het terras wordt natuurlijk het geld verdiend. Tegelijkertijd werd de tribune zodanig verbouwd dat er zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Dat is gebeurd met zelfwerkzaamheid. Vandaar dat het ook wat meer tijd gekost heeft.”

De tachtig zonnepanelen leveren jaarlijks ongeveer de energie op die RKEDO verbruikt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen