357 zonnepanelen op dak sporthal in Weidevenne

357 zonnepanelen op dak sporthal in Weidevenne
Weidevenne

Sporthal De Kraal in Weidevenne krijgt binnenkort 357 zonnepanelen op het dak.

De stichting Opgewekt in Purmerend heeft ruim 350 certificaten verkocht en dit is voldoende om verder te gaan met het zonnepanelenproject in Weidevenne.

Geïnteresseerden konden voor €270 een certificaat kopen en hiervan koopt de coöperatie een paneel.

Bewoners met de postcode 1441, 1442, 1443, 1445, 1447, 1448, 1456 of 1461 kunnen meedoen met een of meerdere certificaten. Als opbrengst krijgen deelnemers korting op de energiebelasting en een uitbetaling gestort. Deze opbrengst is vergelijkbaar met de opbrengst van panelen op het eigen dak.

Naar verwachting worden de zonnepanelen in de voorjaarsvakantie op het dak van de sporthal geplaatst. Er zijn nog enkele certificaten beschikbaar, laat de de stichting weten.

Zon op De Kraal is na de installatie van zonnepanelen op het dak van het stadhuis aan de Purmersteenweg en Scholengemeenschap Antoni Gaudi, het derde project in het kader van de actie ’Zon op Purmerend’.

Met 357 zonnepanelen wordt Zon op de Kraal het grootste project van Opgewekt in Purmerend en één van de grotere zonnepanelenprojecten die Purmerend heeft.

De stichting verwacht met dit project jaarlijks zo’n 45 ton CO2-uitstoot te besparen. De zonnepanelen zijn bedoeld voor inwoners van Purmerend die zelf geen ruimte hebben om zonne-energie op te wekken.

Meer informatie over het project is te lezen op de website www.opgewektinpurmerend.com.

Meer nieuws uit Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editie



Volg ons