Politie rukt uit voor ’vechtpartij’ bij Kennemer College Heemskerk

Politie rukt uit voor ’vechtpartij’ bij Kennemer College Heemskerk
Heemskerk

De politie is vrijdagmiddag met groot machtsvertoon uitgerukt naar het Kennemer College aan de Van Riemsdijklaan in Heemskerk. Er zouden jongeren met elkaar vechten.

Met de ophef over de jeugdbende die Beverwijk en Heemskerk de laatste maanden onveilig maakt in het achterhoofd, stoof de politie met wel vijf of zes auto’s en nog wat motoragenten naar de school, om de raddraaiers op te pakken.

Maar: daar was geen sprake van een vechtpartij. Ook was nergens een slachtoffer te bekennen en de man die de knokpartij telefonisch aan de politie had gemeld, was eveneens spoorloos.

Nochtans begon de politie de aanwezige jongeren te controleren. Daarbij zijn drie jongens aangehouden die geen legitimatiebewijs konden tonen. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau in Beverwijk om hun identiteit te controleren. Daarna zijn ze weer vrijgelaten.

De politie wil graag met de melder en het mogelijke slachtoffer in contact komen. ,,Wij hebben op dit moment nog geen zaak.

Of de mogelijke vechtpartij gelinkt kan worden aan de jeugdbende is niet zeker. Het zou kunnen. We hebben veel namen genoteerd en we weten met wie we te doen hebben. De zaak heeft onze volle aandacht, we zitten er bovenop.”

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons