FC Volendam weer tegen een kampioenskandidaat [video]

Volendam

Voor de tweede week op rij neemt FC Volendam het op tegen een titelpretendent. Na het late gelijkspel tegen Sparta, is nu FC Den Bosch de tegenstander in De Vliert. ,,En ook nu gaan we voor een resultaat”, blikt trainer Hans de Koning vooruit.

FC Den Bosch kroonde zich tot winterkampioen en pakte begin 2019 ook de tweede periodetitel. Daarna is de klad er een beetje ingekomen. Er werd twee keer op rij verloren, waardoor het elftal zakte naar plaats twee met vier punten achterstand op de koploper.

,,Ze zullen er bovenop klappen”, verwacht De Koning. ,,Ze beheersen een aardig positiespel, maar kunnen ook de lange bal spelen op Vincent Vermeij. FC Den Bosch is een uitgebalanceerde ploeg. Naast Vermeij hebben ze op het middenveld Brahim Darri lopen en Danny Verbeek. Goede voetballers. Sam Kersten loopt ook al een tijdje rond centraal achterin. Er zijn wat winterse inpassingen geweest en misschien heeft dat niet helemaal goed uitgepakt voor ze.”

Het strijdplan dat De Koning heeft uitgedokterd verschilt niet veel van de duels met Sparta en Jong Ajax. ,,We moeten ze niet laten voetballen. Net zoals we tegen Jong Ajax deden. Dat probeerden we ook tegen Sparta alleen die waren soms even te goed en kwamen er alsnog uit.”

De Koning zal met hetzelfde elftal starten als tegen Sparta. ,,De spelers die het verschil maakten tegen Sparta (Antwi en Kok, red.) houden we achter de hand in de wissel. Pas in de slotfase toen we achterin één-op-één gingen spelen scoorden we. Dan vragen mensen waarom we dat niet eerder hebben gedaan. Maar dan kan het ook zomaar 7-0 worden.”

Erik Schouten maakte deze week zijn rentree bij een oefenwedstrijd voor FC Volendam. ,,Hij heeft nog een aantal weken nodig om fit te worden. Het is jammer dat hij niet met Jong FC Volendam mee kan doen. Maar dat zijn de regels. Nu proberen we oefenwedstrijdjes te plannen.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons