Find my iPhone leidt naar inbreker in Zaandijk

Find my iPhone leidt naar inbreker in Zaandijk
Zaandijk

Een 32-jarige man uit Zaandijk is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor het plegen van een inbraak in een woning aan de George Gershwinstraat in zijn woonplaats. De iPhone die hij uit de woning had gestolen, bracht de politie op zijn spoor.

De bewoonster hoorde rond half twee geluiden van beneden komen en belde de politie. Agenten waren er snel, maar de inbreker was al gevlucht. In de woning bleken meerdere lades doorzocht te zijn en al snel bleek dat de bewoonster haar iPhone en autosleutels miste.

De politie heeft de wijk afgezet en een speurhond ingezet. Via Find my iPhone werden signalen van de telefoon ontvangen vanaf het Frans Marspad en later op de George Gershwinstraat. Agenten zagen vervolgens een man een steeg in rennen op de Claude Debussystraat en konden hem even later aanhouden. Hij had zich verstopt op een schuurdak, was compleet doorweekt en miste zijn schoenen. De politie heeft hem overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek.

De iPhone en de autosleutels van de gedupeerde zijn nog niet teruggevonden. De politie vraagt mensen die deze spullen in de wijk vinden om dat te melden.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons