HugoHopper koerst deze zomer ook naar Langedijk

De HugoHopper.
© Aangeleverde foto
Langedijk

De Vervoersvereniging HugoHopper gaat een verbinding verzorgen tussen Langedijk en Heerhugowaard en op het bedrijventerrein Zandhorst. Er wordt gezocht naar vrijwilligers voor deze pilot van een jaar, die als het goed gaat deze zomer van start zal gaan.

Toen op 22 juni 2018 de nieuwe openbaar vervoersconcessie van start ging, werd duidelijk dat er op sommige plekken geen goede busverbinding meer voorhanden is. Lijn 10 reed niet verder dan Sint Pancras. Lijn 150 van Alkmaar naar station Heerhugowaard en Zandhorst kwam te vervallen. Dat was een punt van zorg voor beide gemeenten.

De Langedijker raad vroeg op 17 juli in een motie om een onderzoek. Er werd een werkgroep ingericht met daarin de gemeenten, provincie, vervoersvereniging en Connexxion. Daarbij kwam oprichting van een buurtbusvereniging onder de HugoHopper-vlag als meest haalbare en wenselijke scenario naar voren. De kosten worden gedekt via een subsidie van de provincie.

Het gaat allemaal iets anders. Om gebruik wil maken van de HugoHopper-busjes is een lidmaatschap nodig. Van de nieuwe buurtbus kan iedereen gebruik maken.

Meer nieuws uit Alkmaar