Premium

GGZ Noord-Holland Noord schreeuwt om psychologen

GGZ Noord-Holland Noord schreeuwt om psychologen
GGZ NHN huurt geen duurbetaalde zzp’ers in, zoals andere GGZ-instellingen.
Alkmaar

GGZ Noord-Holland Noord staat te springen om psychologen. Ook zijn er psychiaters en verpleegkundigen nodig. Het personeelstekort leidt volgens bestuurder Marijke van Putten niet tot grote problemen zoals bij andere GGZ-instellingen.

GGZ-instellingen in het hele land schreeuwen om personeel. Er zijn met name vacatures voor vitale functies. GGZ Noord-Holland Noord heeft maar liefst 23 vacatures voor psychologen op de site staan.

Twee derde is voor GZ-psycholoog, een derde voor klinisch psycholoog. Daarnaast worden er vijf psychiaters gevraagd en tien verpleegkundigen.

Volgens Van Putten zijn met name vacatures voor psychologen en psychiaters lastig vervulbaar. Aan de andere kant: ,,Het hebben van vacatures is normaal. Wij hebben 2100 medewerkers. Jaarlijks hebben we 100 vacatures. Daarmee komen we op een verloop van vijf procent. Ook dat is normaal.”

Bij GGZ-instellingen elders in het land lekken miljoenen euro’s weg met het inhuren van duurbetaalde zzp’ers en het samenwerken met uitzend- en detacheringsbureaus. Ook loven de organisaties bonussen uit om aan nieuw personeel te komen.

GGZ Noord-Holland Noord huurt volgens Van Putten ook weleens iemand in maar komt daardoor niet in de knel.

,,Wij maken geen gebruik van uitzend- en detacheringsbureaus. Een enkele keer huren we een psychiater kort in. We geven weleens iets extra’s uit, als we vrij acuut een psychiater nodig hebben, maar het gaat niet om substantiële bedragen. Ons ziekteverzuim ligt op 5,4 procent, minder dus dan het landelijk gemiddelde van 6,2.”

GGZ Noord-Holland Noord werkte mee aan een langlopend onderzoek van De Groene Amsterdammer en dagblad Trouw. Hieruit blijkt onder meer dat het personeelstekort bij de GGZ-instellingen dodelijke slachtoffers maakt.

Bestuurder Marijke van Putten: ,,Bij ons is het personeelstekort minder ernstig dan in andere delen van het land. Op al onze locaties zijn onze wachtlijsten binnen de norm. Wachtlijsten van een jaar kennen we niet. Wij zagen het personeelstekort al lang aankomen en anticipeerden daarop door een aantrekkelijke organisatie te zijn. Medewerkers krijgen de kans nieuw dingen op te starten. Wij weten mensen te binden.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen