Ondernemers Gedempte Turfhaven Hoorn regelen AED

Ondernemers Gedempte Turfhaven Hoorn regelen AED
Hoorn

Achttien ondernemers die zijn gevestigd aan de Gedempte Turfhaven in Hoorn hebben gezamenlijk een AED aangeschaft, die in noodgevallen algemeen beschikbaar is.

Een AED kan bij een reanimatie worden gebruikt om iemand met een hartritmestoornis een levensreddende stroomschok toe te dienen. Het Philips Heartstart apparaat dat de ondernemers hebben aangeschaft hangt achter de bar in De Tuynkamer.

Nouri

De brasserie is centraal gelegen en heeft de ruimste openingstijden: de defibrillator is daar beschikbaar tussen 8.30 uur ’s morgens en 18 uur (maandag tot en met woensdag) of 23 uur (donderdag tot en met zondag) ’s avonds.

Marco Wohlken van De Tuynkamer had het idee hiervoor al eerder, eigenlijk al sinds Ajacied Abdelhak Nouri in 2017 op het veld met hartfalen in elkaar zakte. Onlangs ging hij de ’buren’ langs.

Nu is de AED er. De gezamenlijke ondernemers hebben bij Procardio een vierjaarscontract afgesloten, inclusief onderhoud en service en betalen daar nog geen 20 euro per jaar voor. Wohlken: ,,Dat is natuurlijk een klein bedrag. Misschien is het een idee voor meer ondernemers in de binnenstad om dit gezamenlijk op te pakken.’’

Cursus

Binnenkort gaan deelnemers in het project ook op cursus, om de basisbeginselen van reanimatie en alle details van deze defibrillator onder de knie te krijgen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons