Verdachte vergismoord zelf gedood

Amsterdam

Justin T. uit Amsterdam die verdacht werd van de vergismoord op Hakim Changachi, is zelf ook geliquideerd. Dat bleek woensdag in de streng beveiligde rechtbank. Daar stonden drie mannen terecht die beschuldigd worden van de moord op Hakim Changachi en de mislukte aanslag op Khalid H. een dag later.

De 31-jarige Changachi werd twee jaar geleden neergeschoten in de hal van zijn flat aan de Faustdreef in Utrecht. Hakim was ' kapotgeschoten' vertelde zijn vriendin in haar slachtofferverklaring. De vrouw die zwanger was, is getraumatiseerd door de aanblik van haar dode vriend.

In de rechtbank werd duidelijk dat Justin T. de chauffeur was van dit moordcommando dat in Utrecht Changachi doodschoot. Deze Justin T. vertelde aan een getuige ook dat de medeverdachten Guyno O. en Ferrel T. als een gek hadden geschoten op Changachi. Zij waren doorgedraaid, zei hij. Beide andere verdachten ontkennen. Zij geven Justin T. de schuld.

O. zegt zdat hij alleen een vluchtauto in brand heeft gestoken. Hij ontkende ook dat hij ruzie had met Justin T., die korte tijd later werd doodgeschoten. Justin T. had meer verteld aan de anonieme getuige. Ferrel T. zou de baas zijn van het groepje dat liquidaties uitvoert. Hij nam de opdrachten aan. Het neerschieten van Hakim Changachi was een fout. Dezelfde groep moest die fout goedmaken door de volgende dag Khalid H. te liquideren. Dat hoorde het OM allemaal van een anonieme getuige.

Justin T. weigerde mee te doen aan die goedmaakliquidatie.Onduidelijk is wie hem later heeft vermoord.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen