Ambtenaren Den Helder: lastig om stadhuisplannen aan burgers uit te leggen

Burgemeester en wethouders van Den Helder willen het stadhuis vestigen in deze twee gebouwen op Willemsoord.© George Stoekenbroek

Delano Weltevreden
Den Helder

Ambtenaren vinden het steeds lastiger om de plannen met betrekking tot een nieuw stadhuis en het geld dat daarmee is gemoeid aan inwoners van Den Helder uit te leggen.

Dat heeft de ondernemingsraad van de gemeente Den Helder gemeld aan de gemeentesecretaris. De OR zegt dat vooral ambtenaren die direct contact hebben met burgers in hun maag zitten met al die vragen. De OR pleit daarom voor eerlijke en duidelijke communicatie vanuit de gemeente waarin inwoners duidelijk wordt gemaakt waarom bepaalde keuzes worden gemaakt.

De OR heeft in het advies aan de gemeentesecretaris opnieuw zorgen geuit over de omstandigheden waaronder ambtenaren in de oude hoofdvestiging van het stadhuis aan de Bijlweg moeten werken. Hoewel de gemeentesecretaris en het vorige college vonden dat het vanwege de slechte staat van het gebouw niet meer verantwoord is om daar ambtenaren te huisvesten, zit een deel van de ambtenaren er nog steeds. Sommige medewerkers hebben gezondheidsklachten. De OR wijst er op dat zij nog negen maanden in het pand moeten blijven zitten als de tijdelijke huisvesting aan de Kerkgracht doorgaat.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.