Culinair Beverwijk voor goed doel: ’Tijd voor iets nieuws’

Culinair Beverwijk voor goed doel: ’Tijd voor iets nieuws’
Beverwijk

Het mes snijdt aan drie kanten bij het JCI Beverwijk Culinair: een route langs Beverwijkse restaurants op 2 en 3 maart.

,,De deelnemers krijgen tegen een gereduceerd tariefje de heerlijkste gerechtjes voorgetoverd, voor de deelnemende horecagelegenheden is het een prima gelegenheid om meer aan de weg te timmeren en bovendien gaat de gehele opbrengst naar het goede doel, in dit geval Heliomare in Wijk aan Zee”, stellen Ronald de Vries en Aad Gul.

De jonge ondernemers zijn beiden aangesloten bij de JCI IJmond (Junior Chamber International - Junior Kamer), voor entrepreneurs tussen de 25 en 40 jaar.

Na een aantal keren met veel succes in Heemskerk het culinair evenement Bites & Beats te hebben gehouden, richt de aandacht zich deze keer op Beverwijk.

Voorzitter Chiel Rengers: ,,Bites & Beats was geweldig om te doen, maar het is nu tijd voor iets nieuws en focus op een andere stad: Beverwijk’.

Wij hebben een jaar gebroed en met veel plezier introduceren wij dan ook Beverwijk Culinair!”

Bokbier

,,De opzet is dezelfde als bij voorbeeld de Bokbierroute in Wijk aan Zee”, geeft Gul als voorbeeld. Bedoeling is dat deelnemers aan het evenement van tevoren tickets bestellen of anders kopen in de zes deelnemende restaurants. Te weten Ome Pietje, De Jonge Halewijn, De Smaeckkamer, Gasterij Vuurland, Brafoer en de Stadsbrouwerij Broer en Zus. ,,Die kaarten kosten vijf euro per stuk. Je kunt er één bestellen, maar ook meerdere. Naar gelang je eetlust.”

Volgens De Vries zijn de deelnemende restaurants relatief jonge ondernemingen die verder aan de weg willen timmeren. ,,Sommige komen met gerechten die ze speciaal voor deze twee dagen maken.

Vergelijk het maar met tapas, de kleine Spaanse hapjes”, stelt Gul. ,,We werken niet met stempelkaarten. Je loopt dan niet het risico dat je hapjes aan je voorbij moet laten gaan omdat je vol zit.”

Besteding

Lang hebben ze niet nodig gehad om een goede besteding voor de opbrengst te vinden. ,,Heliomare is als organisatie actief in de hele IJmond-regio, voor een breed publiek. We richten ons niet op particuliere acties.”

Het revalidatiecentrum in Wijk aan Zee wil graag attributen om buiten te oefenen. Het drietal hoopt met de opbrengst van JCI Beverwijk Culinair een deel van de aanschaf te bekostigen.

Voor meer informatie: jcibeverwijkculinair@gmail.com

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons