Lintje om jonge Velsense ’doeners’ te steunen

Lintje om jonge Velsense ’doeners’ te steunen
Het jeugdlintje wordt nog ontworpen en wordt uitgereikt tijdens de lintjesregen.
© Foto ANP
Velsen

Jonge Velsenaren die iets gedaan hebben om het leven van Velsenaren om hen heen te verbeteren, de gemeente positief op de kaart hebben gezet of zich met hart en ziel inzetten voor de (lokale) samenleving maken vanaf nu kans op een jeugdlintje.

De gemeenteraad stemde unaniem in met het plan van burgemeester Frank Dales en zijn wethouders. Het jeugdlintje wordt uitgereikt tegelijk met de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen van de lintjesregen.

De Velsense raadpartijen waren allemaal te spreken over het plan, waarin jongeren voorgedragen kunnen worden voor de onderscheiding.

Een jury beoordeelt de aanvragen en beslist of een onderscheiding al dan niet wordt toegekend. In deze jury zouden volgens Sander Smeets (D66) ook jongeren een plaats moeten krijgen.

Volgens Velsen Lokaal heeft het jeugdlintje een ’aanmoedigingswaarde’ voor de inzet van de jongeren. ’Doeners’ worden onafhankelijk van hun leeftijd gesteund met het lintje, stelt Cas Schollink (VVD). Annekee Eggermont (CDA): ,,We hopen dat er aardig wat uitgereikt mogen worden.’’

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons