Gymnasium Hilversum wint technologie-wedstrijd

Gymnasium Hilversum wint technologie-wedstrijd
Maurits van Altvorst, Tess Goudswaard en Danique Braam van het Gemeentelijk Gymnasium zijn de winnaars.
© foto studio kastermans/ben den ouden
Hilversum

Behangen met medailles en oorkondes en verzekerd van eeuwige roem stapten leerlingen Tess Goudswaard, Danique Braam en Maurits van Altvorst mandagmorgen het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum binnen.

De vijfdeklassers wonnen dit weekeinde de landelijke finale van de European Union Science Olympiad (EUSO) 2019 op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Een tweede team van het Gymnasium bereikte de vierde plek. Euso is een jaarlijkse wedstrijd die bedoeld is om leerlingen (hvo en vwo) enthousiast te maken voor science en technologie. De teams doen tijdens de strijd wetenschappelijk onderzoek op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie.

Dit jaar deden 150 teams uit het hele land mee aan de voorrondes. Tess Goudswaard, Danique Braam en Maurits van Altvorst van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum gaan zich nu voorbereiden op de internationale EUSO die begin mei gehouden wordt in de Portugese hoofdstad Lissabon. Teams uit bijna alle EU-landen dingen mee naar een podiumplaats.

Concurrent

Leerkracht Eric Snelders van het Gemeentelijk Gymnasium begeleidt de deelnemende teams van zijn school al een aantal jaren. Hij is trots op de prestaties van zijn leerlingen. ,,Het is niet erg gebruikelijk dat een school twee teams in de finale heeft. De tweede plaats is voor het Stedelijk Gymnasium Breda. Die komen we elk jaar tegen in de finales en dan is het leuk dat het ons steeds lukt om hoger te eindigen dan de concurrent. Het is een gezonde en leuke competitie. De leerlingen moesten opdrachten doen op het niveau van eerstejaars studenten. Dat is behoorlijk pittig. Teamwork is extreem belangrijk. De tijdsdruk is hoog en dan moet je goed kunnen organiseren.” Het Hilversumse Gymnasium was de enige school uit de regio die een plek in de finale wist te bereiken.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons