Andere speelwijze levert Jong AZ volle winst op [video]

Wijdewormer

In een poging van de laatste plaats in de eerste divisie af te komen, gooide Jong AZ het maandagavond maar eens over een andere boeg. Geen aanvallend voetbal dit keer, maar ’ingraven’ en gokken op de counter. Het resultaat was maximaal: Cambuur werd met 2-1 verslagen.

Door de overwinning werd inderdaad de laatste plaats verlaten. Jong AZ, dat in de slotfase vijf A-junioren in het veld had staan, klom zelfs drie plekken. Het passeerde Jong Utrecht, Helmond Sport en FC Dordrecht op de ranglijst.

Andere speelwijze levert Jong AZ volle winst op [video]
Kenzo Goudmijn (midden) kijkt even naar de tribune als hij na de eerste helft de kleedkamer opzoekt.

Jong AZ was dit seizoen in thuisduels regelmatig de leukst voetballende ploeg, maar overwinningen leverde dat nauwelijks op. Het was dus niet vreemd om het nu anders aan te pakken - ook al strookt dat niet met de ’huisstijl’ van AZ. De 4-4-2 speelwijze, met Jelle Duin en Ondrej Mihálik als de twee aanvallers, had al na vier minuten succes.

Mihálik rondde keurig af na een voorzet van Mees Hoedemakers. Op slag van rust werd de voorsprong verdubbeld door een schitterend doelpunt van Kenzo Goudmijn. De 17-jarige watervlugge middenvelder wurmde zich langs twee tegenstanders en schoot de bal in de lange hoek.

Na rust verdedigde Jong AZ de voorsprong met succes, al scoorde Cambuur in blessuretijd nog uit een strafschop.

Jong AZ: Schendelaar; Joey Jacobs, Weigelt, Kramer, Savastano; Hoedemakers (70. Taabouni), Koopmeiners, Goudmijn (88. Sedlacek), Reijnders; Duin (73. Koreniuk) en Mihálik.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons