PostNL-pakketautomaat bij tankstation in Zaandijk

De pakket- en briefautomaat in Zaandijk.
© Foto PostNL/PR Menno Ebbes
Zaandijk

Inwoners van Zaandijk kunnen vanaf deze week 24 uur per dag, zeven dagen in de week pakketten ontvangen en versturen. Sinds maandag staat er namelijk een pakket- en briefautomaat van PostNL bij tankstation De Haan aan de Fortuinweg 3 in Zaandijk.

Deze automaat betekent voor De Haan een nieuwe service en voor PostNL een volgende stap in de proef met de pakket- en briefautomaat. Die bestaat uit een brievenbus met twee openingen en meerdere pakketkluizen. De automaat is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen, op een door de consument zelfgekozen moment. Postaanbod gebeurt via een scan, ontvangst via een unieke code die per sms en e-mail wordt verstuurd. Hiermee kan het beveiligde kluisje waarin het pakket ligt, worden geopend.

PostNL startte de proef met de pakket- en briefautomaat eind 2016 met 15 automaten in Almere. Inmiddels staan er 66 soortgelijke automaten in Nederland.

,,Consumenten winkelen steeds meer online. Ze ontvangen en versturen steeds meer pakketten, en willen dat doen waar en wanneer het hun goed uitkomt”, aldus Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL. ,,Als je elke dag dit tankstation passeert, dan kun je je pakket ophalen op weg naar je werk of onderweg naar huis. En hoef je niet in de rij te staan bij een postkantoor of pakketpunt.”

Arnold-Willem de Haan over dit nieuwe concept: ,,Als tankstationbedrijf proberen we een goede inschatting te maken van de lokale behoefte van onze klanten. Onze locatie in Zaandijk hebben we afgelopen september grondig verbouwd en aangevuld met een nieuw concept: Tony’s Coffee & More. Dit concept draait om koffie en services. We zijn ervan overtuigd dat een pakket- en briefautomaat hier erg goed bij past en zien ook zeker mogelijkheden op meer locaties.”

Meer informatie: postnl.nl/pba.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen