Scheidend koploper TEC opnieuw niet langs OFC

Derde divisie

Opnieuw heeft OFC zich niet laten verschalken door scheidend koploper TEC. In Tiel pakte de ploeg van trainer Eric Heerings een zwaarbevochten punt: 1-1.

Eerder in het seizoen versloegen de Oostzaners TEC nog met 3-1. En ook nu bood OFC flink weerstand tegen de op dat moment nog koploper van de derde divisie.

De eerste kansen waren dan ook voor OFC. Doelman Sebastiaan van der Sman greep die momenten aan om zich te onderscheiden en zijn ploeg van een vroege achterstand te behoeden. Daarmee droeg hij voor een groot deel bij aan de 0-0 ruststand.

Na rust viel er wat doelpunten betreft meer te noteren. Vlak na de onderbreking sloeg Wilmilio Vink toe. De eerste inzet van Thomas Horsten werd nog gekeerd door OFC-goalie Brian van der Werff, maar op de rebound van Vink was de doelman kansloos: 1-0.

Na dat doelpunt leek OFC te moeten capituleren. De gastheren stichtten meerdere malen gevaar, maar wonder boven wonder bleef het bij 1-0 en mocht OFC hoop koesteren.

Richting de slotfase namen de bezoekers meer risico. Dat leverde uiteindelijk ook de gelijkmaker op. Uit een corner viel de bal via meerdere spelers voor de voeten van invaller Mohamed Cheriff, die niet aarzelde en de ploegen weer naast elkaar bracht.

In de laatste minuten kon het spannende duel nog alle kanten op, maar werd er niet meer gescoord. Door het gelijkspel moet TEC afstand nemen van de eerste plaats, die is overgenomen door Jong FC Volendam. OFC volgt met tien punten achterstand op de vijfde plaats.

TEC-OFC 1-1. Doelpunt OFC: Vink.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons