42 activiteiten in nieuwe sportbrochure van Velsen

42 activiteiten in nieuwe sportbrochure van Velsen
Velsen

Van tennis tot yoga en van buiten lopen tot zwemmen. In de nieuwe sportbrochure van de gemeente Velsen kunnen volwassenen kiezen uit 42 verschillende activiteiten.

,,De gemeente zet hoog in op het bevorderen van een vitale levenswijze”, zegt Maud Punt van Sportloket Velsen. ,,Bewegen helpt daarbij. Vandaar dat er in de gemeente Velsen naast de jeugdsportpas nu ook een sportbrochure voor volwassenen is.”

Ze vervolgt: ,,Het doel van deze brochure is om de inwoners dichtbij huis op een snelle en gemakkelijke manier kennis te laten maken met een groot aanbod aan sport- en beweegactiviteiten. Door deel te nemen aan de verschillende activiteiten kunnen inwoners ontdekken welke sport uiteindelijk het beste bij hen past. Veel sportverenigingen uit Velsen doen al mee.”

Zorgaanbieders

De brochure bevat ook een uitgebreid aanbod van welzijns- en zorgaanbieders uit de gemeente Velsen. Punt: ,,Een inwoner kan bij voorbeeld aan het revalideren zijn, waarbij goede en deskundige begeleiding is vereist. De zorgaanbieders die in de nieuwe sportbrochure zijn vermeld bieden hierbij de gewenste activiteit.”

De brochure is op diverse plekken in de gemeente Velsen verkrijgbaar: bij verschillende buurthuizen, bibliotheken, zwembad De Heerenduinen in IJmuiden, sporthallen en bij diverse Velsense praktijken voor fysiotherapie.

Het is ook mogelijk om een boekje op te laten sturen door een mail te sturen naar sportloket@velsen.nl

Meer nieuws uit IJmond

Lees hier de digitale editieVolg ons