Schrik om AZ-speler Seuntjens, maar blessure lijkt mee te vallen

Schrik om AZ-speler Seuntjens, maar blessure lijkt mee te vallen
Medespelers en scheidsrechter Gözübüyük kijken bezorgd toe terwijl de op de grond liggende Mats Seuntjens wordt behandeld door de clubarts.
© Foto Ed van de Pol
Alkmaar

De blessure die Mats Seuntjens opliep tijdens AZ-FC Emmen (5-0), lijkt mee te vallen. Na de wedstrijd was hij weer bij kennis en een uur na afloop van het duel was hij weer op de been.

De spits van AZ ging in de eerste minuut van de tweede helft knock-out toen hij keihard in botsing kwam met zijn ploeggenoot Oussama Idrissi. De twee knalden met de koppen tegen elkaar. Idrissi hield er niets aan over en kon verder spelen, maar Seuntjens stond niet meer op en ging per brancard van het veld.

De schrik zat er na het voorval flink in, ook bij de spelers van AZ. ,,Het kostte daarna wel even tien minuten, een kwartiertje om weer scherp te worden. Gelukkig gaat het nu weer redelijk met hem’’, zei Idrissi na het duel.

Bij sommigen gingen de gedachten terug naar een soortgelijk voorval met Stijn Wuytens, ruim twee jaar geleden. De verdediger ging toen in de Europa Leaguewedstrijd tegen Dundalk knock-out na een botsing met de keeper. Ook hij ging per brancard van het veld. Wuytens bleek een hersenschudding te hebben opgelopen en was zo’n twee weken uit de roulatie.

Lees ook: Feestavond AZ met een donker randje

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons