Feestavond AZ met een donker randje [video]

Feestavond AZ met een donker randje [video]
Ontlading bij Teun Koopmeiners nadat hij heeft gescoord uit een strafschop. Oussama Idrissi viert het feest met hem mee.
© Foto ANP
Alkmaar

AZ is de maand februari begonnen met een feestje in eigen stadion. Zelf won het eenvoudig met ruime cijfers van Emmen (5-0), terwijl concurrent Vitesse iets eerder op de avond punten had laten liggen tegen Heerenveen. AZ heeft daardoor de vierde plaats stevig in handen.

Een domper op de feestvreugde was dat Mats Seuntjens direct na rust knock-out van het veld gedragen werd. Seuntjens kwam keihard in botsing met ploeggenoot Oussama Idrissi, waarbij de koppen tegen elkaar knalden. Idrissi hield er niets aan over en kon verder spelen, maar Seuntjens stond niet meer op en ging per brancard van het veld. Het is nog onduidelijk wat hij heeft overgehouden aan de botsing, maar later op de avond was hij weer bij kennis en liep heel voorzichtig door de gang bij de kleedkamers.

Dat de twee AZ-spelers geblesseerd op de grond lagen, ontging aanvankelijk bijna iedereen, omdat op hetzelfde moment Calvin Stengs een doelpunt maakte. Hij tikte de bal, na voorbereidend werk van Seuntjens en Maher, van dichtbij langs doelman Kjell Scherpen. Tijdens het vieren van het doelpunt ging de aandacht vervolgens naar de op de grond liggende Seuntjens en Idrissi.

Irritaties

Het doelpunt van Stengs was al de vierde treffer van AZ, dat oppermachtig was. De 4-0, zo kort na rust, zou normaal gesproken dan ook misschien de opmaat zijn geweest voor een monsterscore. Maar zo ver kwam het niet. Wellicht waren de spelers van AZ toch wat aangeslagen door de akelige blessure van Seuntjens.

Lees ook: Schrik om AZ-speler Seuntjens, maar blessure lijkt mee te vallen

Wat volgde was dan ook een tweede helft met wat minder spektakel dan gehoopt. Het werd zelfs af en toe vervelend, door allerhande overtredingen en irritaties op het veld. Spaarzame hoogtepuntje waren een schot van Idrissi op de paal en kort daarna, in de slotminuten, de 5-0 van Bjørn Johnsen. De invaller rondde beheerst af na een goed steekpassje van Stengs.

Teun Koopmeiners

In de eerste helft had AZ de overwinning al lang en breed veiliggesteld. Het greep Emmen in het eerste kwartier bij de keel en kwam daardoor diverse keren gevaarlijk voor het doel van Scherpen. Binnen tien minuten kreeg het een strafschop, omdat Jonas Svensson op de enkel werd getrapt door Caner Cavlan. De penalty werd hard binnengeschoten door Teun Koopmeiners.

Twintig minuten later, toen de storm van AZ juist was gaan liggen, mocht Koopmeiners opnieuw een penalty nemen. Dit keer was Guus Til neergelegd door Keziah Veendorp. Koopmeiners kreeg van ploeggenoot Idrissi nog wel de vraag of die hem mocht nemen, maar Koopmeiners deed het zelf en schoot dit keer raak door het midden.

Daarmee lag Emmen al op de rug. Het werd nog erger toen Michael de Leeuw even later in eigen doel scoorde. Hij kreeg een door Svensson teruggelegde bal tegen zijn hoofd, waarna die het doel in caramboleerde.

AZ-Emmen 5-0

10. Koopmeiners (pen.) 1-0, 30. Koopmeiners (pen.) 2-0, 35. De Leeuw (e.d.) 3-0, 47. Stengs 4-0, 86. Johnsen 5-0.

AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (79. Hatzidiakos), Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til, Maher; Stengs, Seuntjens (52. Johnsen), Idrissi.

FC Emmen: Scherpen; Klok (46. Neidhart), Bakker, Veendorp, Cavlan; Jansen, Chacon, Bijl, Bannink (46. Lukic); De Leeuw (72. Braken), Arias.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons