Van den Brom wil het woord onderschatting niet horen

Van den Brom wil het woord onderschatting niet horen
AZ trainde vrijdagochtend op het veld bij het stadion. De velden op het trainingscomplex waren door de plotselinge sneeuwval niet bespeelbaar.
© Foto Theo Brinkman
Alkmaar

AZ neemt het zaterdagavond tegen Emmen op met het vertrouwde basiselftal. Alle basisspelers zijn fit en voor trainer John van den Brom is er geen aanleiding iets te veranderen aan het elftal.

Na overwinningen op FC Utrecht (3-0), Vitesse (beker, 2-0) en Heerenveen (0-2) wacht nu een thuiswedstrijd tegen Emmen. Op het oog een ’kleintje’. Emmen staat namelijk op de veertiende plaats in de eredivisie - al is dat eigenlijk een gedeelde elfde plaats. ,,Ik ben niet bang dat onze spelers Emmen onderschatten. Ik vind het eigenlijk negatief om te denken dat ze dat misschien zouden doen’’, zegt Van den Brom. ,,De spelers trainen goed, we zijn met zijn allen goed bezig. We zijn constant bezig onze doelstelling te bereiken: in de top vier eindigen. Daarom wil ik het woord onderschatting eigenlijk niet eens horen. ’’

Stijn Wuytens

In de wedstrijdselectie ontbreekt nog wel Stijn Wuytens. De verdediger, die twee weken geleden eindelijk zijn rentree maakte na lang blessureleed, raakte een dag na die rentree opnieuw geblesseerd. De verwachting is dat hij enkele weken uit de roulatie is.

Als de blessure van Wuytens ernstiger was geweest, had AZ mogelijk in de transferperiode toch nog een extra verdediger gehaald. Maar omdat erop wordt gerekend dat Wuytens eind februari, begin maart weer inzetbaar is, heeft de club zich rustig gehouden op de transfermarkt.

Ook Jeremy Helmer en Dorin Rotariu ontbreken in de wedstrijdselectie. Helmer is ziek, Rotariu ontbrak vrijdag op de training. Hij zag donderdag op het laatste moment een overgang naar Arminia Bielefeld niet doorgaan. Onduidelijk is nog of hij alsnog een andere club gaat vinden of dat hij het seizoen bij AZ afmaakt.

AZ-FC Emmen, zaterdagavond 20.45 uur.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til, Maher; Stengs, Seuntjens, Idrissi.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons