Gele Hesjes-demonstratie bij Gooiland

© ANP
Hilversum

Er heeft vrijdagmiddag een Gele Hesjes-demonstratie plaatsgevonden bij theater Gooiland in Hilversum. Na korte tijd hielden de handvol demonstranten het echter weer voor gezien.

De actievoerders stonden bij de plek waar vrijdagavond de Zilveren Camera wordt uitgereikt door koning Willem-Alexander.

Vrijdagochtend werd een persoon aangehouden die gelieerd zou zijn aan de actie. Deze persoon is in opdracht van justitie opgepakt vanwege beledigen van het koningshuis.

Het lijkt te gaan om de actievoerder die de demonstratie aankondigde in een video op YouTube. Daarin wordt ook koning Willem-Alexander beledigd. Volgens een ander blog is de maker van de video aangehouden. Hij zou van zijn bed zijn gelicht door de politie wegens beledigingen aan het adres van de politie.

Jan Dijkgraaf, de man achter de demonstraties in Rotterdam, zegt niets te weten van deze demonstratie. Het organiseren van deze actie is niet via zijn kanalen gegaan. „Ik ben er niet mee bekend en wij hebben er niets mee te maken”, aldus Dijkgraaf.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen