FC Volendam: Stroo en Ten Den ontbinden, Murkin tekent

FC Volendam: Stroo en Ten Den ontbinden, Murkin tekent
Enzo Stroo
Volendam

FC Volendam heeft de contracten met Enzo Stroo en Teije ten Den ontbonden. Eerstgenoemde verbond zich donderdagmiddag voor anderhalf jaar aan Top Oss. Ten Den is in onderhandeling, maar de speler laat weten dat de gesprekken in een te vroeg stadium zijn om daar mededelingen over te doen.

Het bericht dat Stroo de club met onmiddellijke ingang verlaat komt minder verrassend dan de mededeling dat Ten Den het voorbeeld volgt. De voormalig voetballer van IVV en Zilvermeeuwen, die vorig seizoen nog vijftien keer scoorde voor de eerstedivisionist, was al op een zijspoor beland. Dit seizoen blijft zijn productie beperkt tot één treffer en hield de Landsmeerder vooral de bank warm. Door de komst van Zaandammer Dani van der Moot daalde de kans op speelminuten verder in de richting van nul. Bijkomend probleem is dat door de aangescherpte regels voor de beloftenteams Stroo ook niet in aanmerking komt om in de derde divisie voor Jong Volendam uit te komen.

Ook Ten Den komt niet in aanmerking om minuten te maken in het beloftenteam. Hij kwam echter nog wel nadrukkelijk voor in de plannen van Hans de Koning, die de spits eerder dit seizoen als een ideale pinchhitter beschreef. ,,Met Teije kunnen we als dat nodig is een heel ander systeem spelen.’’

Stroo anticipeerde deze winter al op een vertrek. Hij liep in Turkije stage bij een Roemeense club, die daar een trainingskamp had opgeslagen. Die ’solicitatie’ liep echter op niets uit.

Derry John Murkin en FC Volendam gaan wel met elkaar door. Beide partijen zijn een contract voor twee jaar met elkaar overeen gekomen. De negentienjarige in het Engelse Colchester geboren voetballer is momenteel een belangrijke kracht van het beloftenteam en maakte twee weken terug in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven zijn debuut in het eerste elftal.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons