Premium

Castricum en Meervogels’31 strijden zondag om de CAL Cup; Vitesse’22 verliest in slotfase

Castricum en Meervogels’31 strijden zondag om de CAL Cup; Vitesse’22 verliest in slotfase
Tom Adrichem (Meervogels) schiet op de keeper van Vitesse’22, waardoor de stand nog op 0-0 blijft.
© Foto Martin de Haan
Castricum

Een mooier slot van de CAL Cup hadden de organisatoren niet kunnen bedenken. Zowel FC Castricum als Meervogels’31 bleef ongeslagen en deze ploegen gaan komende zondag op De Puikman bepalen wie de beker van Limmen zal overnemen.

Dat de formatie van René van Elsland uiteindelijk ongeslagen bleef, was nog een verrassing. De spelers haalden in de eerste helft namelijk een bedenkelijk niveau in de confrontatie tegen Vitesse’22.

Trainer Thijs Sluijter had - in vergelijking met de wedstrijd tegen Castricum - nu wel de beschikking over een groot aantal basisspelers. Dat leidde in de beginfase al snel tot een 2-0 voorsprong.

Mouzi Lahit - met een lucky doelpunt - en de tot linksbuiten omgetoverde Menno Peters konden de felicitaties van hun medespelers in ontvangst nemen. Meervogels kwam via een treffer van Roy Haasbroek tot 2-1 terug, maar het was weer Peters die het verschil op twee treffers bracht.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Van Elsland had waarschijnlijk in de kleedkamer even de puntjes op de i gezet, want Vitesse’22 moest zich voornamelijk beperken tot het in takt houden van de voorsprong.

Dat leek lange tijd te lukken, maar in het slotfase sloeg Meervogels’31 toch nog keihard toe. De grote man in deze fase was Haasbroek die niet alleen de aansluitingstreffer, maar ook de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Invaller Tom Adrichem zorgde dat het duel tegen Castricum de ontknoping moet worden.

Castricum had het zwaar tegen Limmen. De formatie van trainer Jorg Bosman was zelfs de bovenliggende partij. „Dat wij voetballend telkens beter zijn dan de tegenstander hoor ik al twee jaar”, aldus Bosman. „Het probleem is dat wij geen snelheid in de voorste linie hebben en daardoor niet snel kunnen omschakelen en ook te weinig kansen weten te scheppen.”

Speltechnisch mocht Limmen dan wel de betere ploeg zijn, de kansenverhouding was wel in het voordeel van de formatie van Jeroen Kroes. Justin van der Werf zorgde voor de openingstreffer. Met een klein beetje meer scherpte en geluk had Castricum verder afstand moeten nemen.

Jan Welboren zorgde uit een strafschop nog wel voor de gelijkmaker, maar vlak voor tijd bracht Stefan Zeilstra de eindstand op 2-1.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen