PvdA wil plan nieuwbouw Blokker inzien

PvdA wil plan nieuwbouw Blokker inzien
Het terrein waarvoor nieuwbouwplannen worden ontwikkeld, met rechtsboven de Koewijzend.
© Foto Cyclomedia
Hoorn

De PvdA-fractie in Hoorn heeft het college van B en W opnieuw vragen gesteld over het Plukkerspad in Blokker. Volgens de fractie hebben omwonenden niets meer vernomen, sinds de gemeente in november toezegde dat zij betrokken zouden worden bij de invulling van het nieuwbouwgebied. Ondertussen zouden er al drie varianten zijn uitgewerkt voor de bebouwing. De PvdA-Hoorn wil weten of dat klopt en waarom de gemeente niets van zich laat horen.

Het gaat om woningbouw tussen Refter en Kolenbergstraat (Bangert en Oosterpolder fase A-west). Omwonenden hebben eerder met succes bezwaar gemaakt tegen het kappen van bomen langs het Plukkerspad. Zij maken zich zorgen over de verkaveling van het gebied (indeling met woningen, wegen, groen en water) en het behoud van groen in hun uitzicht.

In verslagen van de interne projectgroep Bangert en Oosterpolder, die door hen zijn opgevraagd, lazen de bewoners dat er in september 2018 al drie verkavelingsvarianten op tafel lagen. Toen zou ook al een keuze zijn gemaakt om twee ervan te laten uitwerken. De PvdA wil, als dat waar is, een toelichting op de drie varianten en de financiële consequenties ervan.

Voorts wil de fractie weten welke alternatieve locaties inmiddels zijn toegezegd aan Volkstuinenvereniging De Bangert, die moet wijken voor de nieuwbouw.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons