Verdachte vast voor moord op Eddie Overmulder uit Den Helder

Den Helder

Bijna tweeënhalf jaar na de moord op Eddie Overmulder uit Den Helder lijkt het dan toch rond. De politie heeft vandaag (dinsdag) een 43-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden als verdachte in de zaak.

Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Overmulder, die op 16 september 2016 in de wijk De Schooten in Den Helder met meerdere steekwonden om het leven werd gebracht.

Vrijwel direct na zijn dood werd deze verdachte ook al aangehouden. Uiteindelijk werd zij bij gebrek aan sluitend bewijs weer op vrije voeten gesteld. De recherche heeft de zaak echter nooit losgelaten. Na meer dan twee jaar onderzoek heeft de politie de vrouw op basis van nieuwe informatie opnieuw aangehouden.

Lees ook: Recherche: het is een publiek geheim wie Eddie Overmulder vermoordde

De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en zit in alle beperkingen. Dat betekent dat zij geen contact mag hebben met de buitenwereld. De politie en Openbaar Ministerie delen op dit moment ook niet meer informatie.

Eddie Overmulder werd die vrijdagavond gevonden, half in een sloot aan de C.G. Geusstraat in de anders zo rustige woonwijk. Hij bleek doodgestoken. Het was warm die avond en nog lang licht buiten. Overmulder was een rondje om met zijn herdershond Dushi. Die wachtte naast het stoffelijk overschot van zijn baasje.

Juist dat laatste hebben Overmulders nabestaanden altijd gek gevonden. Dat Dushi, die normaal niemand bij haar baas toeliet, dit kon laten gebeuren. Zij hebben altijd vermoed dat er een bekende bij het misdrijf betrokken is geweest. Het is niet uitgesloten dat er meer mensen bij betrokken waren.

Lees ook: Eddie Overmulder ’is gedood door bekende’

Lees ook: Jennie Overmulder mocht het niet meer meemaken

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.